Kultura

VIDEO: Mjuzikl “La La Land” apsolutni pobjednik, uzeo Zlatne globuse u 7 kategorija!
Početak godine već je tradicionalno rezerviran za otvaranje sezone holivudskih nagrada prestižnim Zlatnim globusima. Svečana dodjela nagrada najboljim filmskim i TV uradcima, koja je uz Oscare jedna od najraskošnijih svečanosti u Hollywoodu, održala se u noći s nedjelje na ponedjeljak po našem vremenu u hotelu Beverly Hilton u Los Angelesu.

Ulogu domaćina na 74. po redu Zlatnim globusima po prvi puta imao je komičar Jimmy Fallon, koji je kroz svečanost vodio okupljenu holivudsku kremu, ali i višemilionski auditorij pred malim ekranima.

Predviđanja su se pokazala dobrima pa je tako apsolutni pobjednik ovogodišnje dodjele mjuzikl ”La La Land” koji je Zlatne globuse osvojio u čak 7 kategorija – za najbolji film u kategoriji komedija/mjuzikl, najbolji reditelj, scenarij, najbolja muzika, najbolja orginalna pjesma, a globuse su osvojili i glavni glumci filma Emma Stone i Ryan Gosling. Očekivanja su potvrđena u većini glavnih kategorija u kojima se dodjeljuje nagrada.

https://www.youtube.com/watch?v=uRTwaiXZPro

Aaron Taylor-Johnson u “Noćnim životinjama” i Viola Davis u “Fences”, adaptaciji predstave, proglašeni su najboljim sporednim glumcima na filmu.”Moonlight”, film o mladom crncu homoseksualcu koji raste pored majke ovisnice, osvojio je Globus za najbolju dramu, a Casey Affleck za najboljeg dramskog glumca u “Manchester by the sea”.

Francuski film “Elle” proglašen je najboljim filmom na stranom jeziku, a njegova glavna glumica Isabelle Huppert za najbolju glumicu. Televizijski globusi pripali su serijama “American Crime Story: The People vs O. J. Simpson”, “The Night Manager” te “The Crown”, svakoj po nekoliko.

Zbog sjajne karijere i iznimnog doprinosa industriji zabave nagradu za životno djelo Cecil B. DeMille Award dobila je glumica Meryl Streep koja je tokom života imala čak 30 nominacija za Zlatne globuse.

Izvor: dnevnik.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button