Sport

Mladi golman Enes Sirćo pojačao Konjuh: Živinice su rukometna sredina velikog srca!Jedan od najperspektivnijih bh. rukometnih golmana Enes Sirćo pojačao je RK Konjuh. Talentovani golman kaže da mu je drago što je stigao u sredinu u kojoj je rukomet sport broj jedan.

“Moje i ambicije kluba su se poklopile. Svi su me prihvatili srdačno i to mi, iskreno, puno znači. Živinice su mali grad, ali isto tako i sjajna rukometna sredina velikog srca. Moji prvi utisci su odlični i prijatno sam se iznenadio vrlo korektnim odnosom na koji sam naišao, počev od ljudi iz uprave pa do svih igrača. U Konjuh sam stigao da bih još više napredovao. Ovo je sredina koja je u posljednje vrijeme izbacila nemali broj dobrih igrača. Vjerujem da je za mene, kao mladog golmana, dolazak u Živinice bio dobar potez. Još sam mlad sportista, imam 21 godinu i želim se stalno dokazivati, a u budućnosti ostvariti san – da branim i na golu naše seniorske reprezentacije”, kazao je Sirćo, koji je ranije igrao i u dresu visočke i sarajevske Bosne.

“Konjuh je ostvario izuzetne rezultate i postoje šanse da se uključi u borbu za treće mjesto na kraju regularnog dijela prvenstva nakon kojeg se ulazi u doigravanje za prvaka. Imamo dobar raspored na proljeće jer nam u Živinice dolaze svi rivali koji će se boriti za to treće mjesto. U Kupu BiH nadamo se prolasku u završnicu”, zaključio je Sirćo.

Izvor: oslobođenje.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button