BiHCrna hronika

Facebook akcija: Otkriven i uhapšen otac koji je zlostavljao i navodio na prosjačenje svoju kćerku
Građani Sarajeva prijavili su muškarca koji je zlostavljao svoju kćerku, a brzom intervencijom sarajevske policije nasilnik je uhapšen.

Čitavu priču pokrenula je jedna Sarajka anonimnom objavom na Facebook stranici Spotted.

Možda će Vas zanimati i:

Kako je napisala sama je svjedočila verbalnom napadu oca na djevojčicu u tramvaju. Čak je vidjela modrice na djevojčicinim rukama. Nakon što je djevojčica izašla uplakana iz tramvaja, Sarajka je u razgovoru sa drugim putnicima došla do zaključka da je djevojčica žrtva nasilja i prosjačenja.

15750243_10206555766046819_1244779786_n.jpg - Akcijom putem Facebooka otkriven i uhapšen otac koji je zlostavljao i navodio na prosjačenje svoju kćerku

Korisnici Facebooka su se aktivno uključili u čitavu priču i ubrzo se saznalo da se radi o ocu Kasimu i njegovoj šestogodišnoj kćerci koju, kako su građani naveli, fizički maltretira i koristi za prosjačenje.

Čitav slučaj je prijavljen policiji, nedugo zatim nasilnik je uhapšen. To je potvrdio i portparol MUP-a KS-a Irfan Nefić.

– Jučer je uhapšen jedan muškarac zbog nasilje u porodici, kazao je Nefić, i dodao da više informacije ne može otkriti budući da policija ovakve slučajeve ne komentariše.

obj-fb.jpg - Akcijom putem Facebooka otkriven i uhapšen otac koji je zlostavljao i navodio na prosjačenje svoju kćerku

Na Spottedu je objavljeno i da je djevojčica sada na sigurnom, što je i bio najveći cilj ovih dobronamjernih korisnika društvene mreže. Velike pohvale su stigle za djevojku koja je pokrenula čitav ovaj slučaj, a i sama je otkrila da je ponosna na naše društvo i policiju koja je reagovala brzo i ljudski.

Izvor: oslobodjenjeMožda će Vas zanimati i:

Back to top button