Zanimljivosti i zabava

Kakva godina: Ove fotografije su obilježile turbulentnu 2016.

Ove fascinantne fotografije najbolje opisuju kakva je bila 2016. godina. Prisjetite se s nama nekih od najupečatljivijih trenutaka godine na izmaku…

Abbey D'Agostino

Atletičarke Nikki Hamblin i Abbey D'Agostino priča su koja je obišla cijeli svijet. Naime, tijekom utrke na 5000 metara, Novozelanđanka Hamblin pala je, a pritom je nenamjerno srušila i Amerikanku D'Agostino. Sportašica iz SAD-a odmah je ustala i mogla nastaviti utrku, ali je odlučila pokazati pravi sportski duh pa je došla do svoje konkurentice i pomogla joj u nevolji te ju nagovorila da nastavi utrku jer su to ipak Olimpijske igre.

Možda će Vas zanimati i:
Olympics: Track and Field-Morning Session | Autor: Profimediafoto: Profimedia

Panda

Velika panda više nije ugrožena vrsta jer je u posljednjih 10 godina populacija tih životinja povećana za 17 posto.

Giant panda twin cubs are seen inside their enclosure at Schoenbrunn Zoo in Vienna | Autor: HANDOUTfoto: HANDOUT

Prvi susret Obame i Trumpa

Tijekom predsjedničke kampanje Trump i Obama su se žestoko sukobljavali, no na sastanku u Ovalnom uredu njih su dvojica, barem pred kamerama, napetosti ostavili iza sebe.

U.S. President Barack Obama meets with President-elect Donald Trump in the Oval Office of the White House in Washington | Autor: KEVIN LAMARQUE foto: KEVIN LAMARQUE

Pokušaj državnog udara u Turskoj

Dana 15. srpnja 2016. godine došlo je do pokušaja vojnog udara u Turskoj. Vojni udar nije uspio, a izveden je od strane male frakcije unutar turskih oružanih snaga.

The Ankara police headquarters is seen through a car's broken window caused by fighting during a coup attempt in Ankara, Turkey | Autor: © Baz Ratner / Reutersfoto: © Baz Ratner / Reuters

ž

Najjača oluja u zadnjih 10 godina

Uragan Matthew je u listopadu prohujao Amerikom i odnio brojne ljudske živote. I mjesecima nakon uragana, osjećaju se posljedice. Gotovo 800 slučajeva kolere zabilježeno je u samo prvih tjedan dana na Haitiju.

REUTERS PICTURES OF THE YEAR 2016 | Autor: © Carlos Garcia Rawlins / Reutefoto: © Carlos Garcia Rawlins / Reute

Maleni Murtaza Ahmadi upoznao svog idola

Afganistanski dječak Murtaza Ahmadi (6), koji je postao poznat nakon fotografija najlonskog dresu na kojem je pisalo Messi, upoznao je svog idola. Murtaza je stigao u Dohu gdje je Barcelona igrala prijateljsku utakmicu protiv Al Ahlija. Maleni se nije odvajao od Messija koji mu je ranije poslao pravi dres u Afganistan.

REUTERS PICTURES OF THE YEAR 2016 | Autor: © Omar Sobhani / Reutersfoto: © Omar Sobhani / Reuters

Suđenje Oscaru Pistoriousu

Oscar Pistorius u srijedu je na sudu skinuo svoje proteze i pred prepunom sudnicom hodao bez proteza kako bi pokazao koliko je ranjiv bez svojih umjetnih udova.

REUTERS PICTURES OF THE YEAR 2016 | Autor: © Siphiwe Sibeko / Reutersfoto: © Siphiwe Sibeko / Reuters

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button