SvijetZanimljivosti i zabava

U Nizozemskoj oplodili žene pogrešnom spermom, koliko djece ima “krivog” ocaNIZOZEMSKI medicinski centar u Utrecthu je šokirao brojne svoje pacijente objavom u kojoj tvrde kako su pokrenuli internu istragu zbog moguće greške pri oplodnji pacijentica koje su se liječile kod njih. Naime, klinika je liječila slučajeve neplodnosti i izvršavala postupke oplodnje, te su objavili kako je moguće da je 26 žena oplođeno spermom muškaraca koji nisu trebali biti očevi djece.

Istraga će pokriti tretmane oplodnje od sredine travnja 2015. godine do sredine studenog 2016. godine, a cijeli slučaj nazivaju ‘proceduralnom greškom’.

“Kriva sperma”

Od tretiranih 26 žena u ovom slučaju, polovica njih je rodila ili su trudne, dok su iz medicinskog centra objavili kako postoji mogućnost i da su neki zaleđeni embriji oplođeni krivom spermom.

Svi roditelji koji su uključeni u ovaj slučaj su kontaktirani i obaviješteni o situaciji od strane medicinskog centra koji želi biti maksimalno transparentan u ovom slučaju.

Naglasili su kako su znali da postoji mogućnost za ovako nešto. Ta mogućnost je bila jako mala, ali nije bila isključena.

Izvor: index.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button