Lifestyle

Zimska čarolija: Uživajte u bogatom zabavnom programu i gastro ponudi, te tradicionalnim proizvodima

Opće udruženje samostalnih obrtnika grada Tuzle, u saradnji s Gradom Tuzla i gradskim javnim preduzećima i ustanovama, ponovo je organiziralo “Zimsku čaroliju”, kojom se dopunjava novogodišnji sadržaj u gradu.
Riječ je o manifestaciji koju, već četvrtu godinu za redom, uspješno organizuju Opšte udruženje samostalnih obrtnika, Grad Tuzla, te gradska javna preduzeća i ustanove.
Slađana Jovičić, sekretar Udruženja obrtnika Tuzle, kazala je da se manifestacija iz godine u godinu obogaćuje i da se uvode noviteti koji privlače posjetioce.

“Za katolički i pravoslavni Božić vjernike i ostale građane planiramo počastiti kolačima i pjesmom tuzlanskih tamburaša. Također, i ove godine ćemo organizirati proslavu Dječije nove godine, koja se dosad pokazala kao pun pogodak, a u 2017. godinu ući ćemo uz pjevača Amela Ćurića, bend Retro, Hameta Nalića i druge s kojima pregovaramo”, kazala je Jovičić.

Svi zainteresirani Novogodišnji bazar mogu posjetiti, od 10:00 do 22:00 sati, na Trgu Slobode, u Tuzli, te uživati u bogatom zabavnom programu, uz bogatu gastro ponudu i tradicionalne proizvode. Sajam je izložbeno prodajnog karaktera, a posjetiocima svoje proizvode predstavljaju proizvođači rukotvorina, ručno rađenih čestitki za blagdane, kolača, suhog mesa, ukrasa od čokolade, halve, meda i prerađevina od meda, vina, rakije, pekmeza, zdrave hrane i dječijih paketića. U okviru bazara, 31.12. u 12.00 sati, biti će tradicionalno obilježena i Dječija Nova godina.

Možda će Vas zanimati i:


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button