ArhivaLifestyle

FOTO: “Novogodišnja bajka” u RK Tuzlanka protekla na najljepši način
Novogodišnja bajka u Robnoj Kući Tuzlanka protekla je na najljepši način, a završnica događaja je odličan koncert beogradske grupe Legende.

Šestorica ”Legendi” izašli su na binu na 4. spratu Tuzlanke u 21 sat i već od prve pjesme oduševili tuzlansku publiku. Publika je zajedno sa Legendama pjevala: ”Moja si”, ”Ne veruj”, ”Pijem zbog tebe” i druge poznate starogradske pjesme Legendi, čiji je autor  Zoran Dašić, član grupe.

Prije koncerta Legendi, publika je uživala u obradama popularnih pjesama beogradskog gudačkog sastava pod nazivom ”Pandora String Quartet”. Ove četiri djevojke svoju ljubav prema muzici ispoljile su na potpuno drukčiji način. Njihove obrade bude posebne emocije, a njihovi nastupi odvode u neke druge svjetove.

Jučer je u RK Tuzlanka od 12 sati počeo program pod nazivom ”Novogodišnja bajka”, u okviru kojeg su se tokom cijelog dana realizovali multiaspektni zabavni događaji. Djecu je zabavljao Djed Mraz organizacije ”Osmijeh za osmijeh”, dječiji hor ”Slavuj” iz Tuzle te likovi iz poznatog crtića ”Frozen”. Za brojne posjetitelje Tuzlanke pjevao je i hor ”Lege Artis”.

Posebnu pažnju izazvao je prvi Djeda Mrazov Polarni Muzej koji je otvoren u 14.30 sati, a u kojem posjetioci mogu da vide dosad neviđene eksponate o životu Djeda Mraza, priču o prvoj snježnoj pahulji koja je pala na planetu Zemlju, Djeda Mrazove prijatelje i sve ono što nas zanima još od djetinjstva. Djeda Mrazov Polarni Muzej bit će otvoren za posjetioce do 16. januara 2017. godine.

Svi oni koji vole da se šaraju, mogli su to uraditi danas, kada su u Tuzlanki priređene Novogodišnje švare.

Izvšni producent današnjeg događaja u Tuzlanki je Artz Produkcija iz Tuzle.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button