Lifestyle

Uljepšajmo dan njuškicama u Tuzlanskom azilu
I ove godine, kao i prošle, u mjesecu kada svi pokušavamo tekuću godinu zaključiti nečim lijepim, Udruženje za zaštitu životinja „Nirina“ se odlučilo takvo nešto priuštiti njuškicama u Tuzlanskom azilu.

Ova posjeta koju organizuje udruženje „Nirina“ već postaje tradicija, te kao i svake godine apelujemo na vašu pomoć kako bi uveličali ovaj dan.

Možda će Vas zanimati i:

Radimo naporno na udomljenu pasa , ali potrebno je nešto učiniti i za pse koji ostaju u blatu zarobljeni iza rešetaka. Njima fali pažnje, fali im da ih neko primjeti i da postanu konačno nečiji. Raduju se sitnicama pa vas molimo da im ovaj dan u godini učinimo koliko je moguće ljepšim.

U posljednje 4 godine, koliko Udruženje za zaštitu životinja „Nirina“ vodi ovaj azil, udomilo se preko 700 pasa, i misija djevojaka iz „Nirine“ nije završena. Iako se svaki dan na novo susreću sa novim demonima i brobama sa vjetrenjačama, one svakodnevno rade na tome da usreće pse koji su napušteni. Često nije lako i na granici su sredstava i snage ali mora da ide dalje zbog ovih duša koje to zaslužuju. Radi se na smanjenju populacije tako da se uvijek pravi mjesto za nove pse sa ulice. U ovoj godini mjesečno se primalo 25 pasa sa ulica našeg grada.

Azil trenutno broji 655 pasa, ali ne toliko ruku koje će ih pomilovati, koje će im dati slatkiš. Zato vas molimo, da se odazovete i ovoj akciji.

Dobrodošli su svi, mali i veliki, znani i neznani. Dođite u nedjelju, 18.12. u 11 sati, u tuzlanski azil na Paša bunaru, ponesite sa sobom puno ljubavi i pružite je barem jednom psu.

Ukoliko se neko odluči ponijeti poklon psima u azilu, bićemo mu zahvalni. Hrana je uvijek potrebna,a posebno zimi je manjka. Psi u azilu ne biraju hranu, prihvataju sve od krekera, starog hljeba, konzerve, makarone, riže pa i „ručak od jučer“.

Radu azila je potrebno toliko toga što vama možda u domaćinstvu smeta ili kupi prašinu. Razni deterdženti, spužve i krpe, zdjelice za hranu, stare deke…prihvatamo sve i radujemo se sitnicama.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button