Crna hronika

(Video)Sve zabilježile nadzorne kamere: Tužilaštvo TK otvorilo istragu protiv policajaca koji nisu spriječili pokušaj ubistva u Tuzli

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona otvorilo je istragu protiv četiri policajaca koji na jednoj benzijskoj pumpi nisu spriječili pokušaj ubistva. Ministarstvo unutrašnjih poslova suspendovalo je policajce tek kada se tim slučajem pozabavilo Kantonalno tužilaštvo.Sve je počelo na jednoj benzijskoj pumpi kada su Semir Begunić i njegov prijatelj teškim metalnim predmetima napali Ferhata Limanija i Harisa Džambića. Sve su zabilježile nadzorne kamere, objavila je FTV.

Snimku napada pogledajte OVDJE

I pored toga što su cijeli napad zabilježile nadzorne kamere, napadači prolaze nekažnjeno. Štaviše, vraćeni su im teški metalni predmeti kojima su pokušali izvršiti ubistvo. Sve bi završilo samo na službenoj zabilješci da se žrtva s teškim povredama nije javila ljekaru. I onda je Tužilaštvo počelo istragu protiv Adnana Mustedanagića, pomoćnika komandira PS Centar, te policajaca Denisa Mešaljića, Smajila Terzića i Želimira Gavrilovića, a protiv napadača Semira Begunića je podiglo optužnicu.

“Policajci se sumnjiče da nisu uradili ništa kako bi spriječili činjenje krivičnih djela iako su bili prisutni na samoj benzijskoj pumpi, te da su predmete kojima su izvršena krivična djela, bez bilo kakvog prikupljanja dokaza, alkotestiranja, uzimanja izjava od osumnjičenih osoba, bez lišenja slobode, bez evidentiranja događaja, vratili osumnjičenim osobama i da su ih pustili da se udalje s mjesta događaja, ne evidentirajući taj događaj izvještajem o počinjenju krivičnog djela”, izjavio je za FTV glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Menadžment MUP-a je reagirao tek kada je Kantonalno tužilaštvo otvorilo istragu protiv policajaca koji su osumnjičeni za nesavjestan rad i zloupotrebu položaja.”Policajci su suspendovani, postupljeno je po naredbi Tužilaštva o sprovođenju istrage”, kaže komesar MUP-a TK  Fadil Šljivić.

I poslije ovakvih događaja menadžment MUP-a i komesar Fadil Šljivić će ponovo konstatovati da je sigurnosna situacija zadovoljavajuća i da se čini sve da bi građani bili zaštićeni od nasilnika koji nesmetano, pred očima policije, pokušavaju izvršiti ubistvo, objavila je FTV.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button