BiH

U Višegradu pretučen bošnjački povratnik Bahrudin Gušo










U Višegradu je brutalno pretučen Bahrudin Gušo, povratnik u naselje Drinsko, potvrdio je njegov brat Hajrudin Gušo. Njega je pretukao vozač načelnika Višegrada prilikom čega mu je nanio teške tjelesne povrede.

Incident se dogodio u utorak navečer ispred svečane sale na Bikavcu gde se održavala večer za privrednike, na koju je Bahrudina Gušu, kako tvrdi njegov brat, pozvao načelnik općine Mladen Đurević.

“Znam da ih je načelnik općine pozvao na večeru privrednika u restoran Bikavac, međutim mom bratu koji je predsjednik Mjesne zajednice Drinsko, napravili su sačekušu na izlazu iz restorana. Napolju ga je sačekao načelnikov vozač Marko Simeunović i udario ga pištoljem, da li je službeni pištolj ili ne ja ne znam, međutim postoje ljudi koji su to vidjeli, postoji videonadzor, kamere, mi ćemo sve to tražiti, policija vodi istragu i nadam se i hoću da vjerujem da će tu istragu provesti kako treba, jer mi ovo nećemo pustiti. Želio bih čuti da nam načelnik kaže razlog napada jer je načelnikov vozač to učinio,” kazao je Hajrudin Gušo, brat Bahrudina Guše.

Tvrdi kako je njegov brat te noći od udaraca u potiljak zadobio teške povrede, zbog čega se nalazi na KCUS-u na liječenju. Naime, nakon što ga je automobil hitne pomoći koju je neko od osoblja pozvao na lice mjesta prevezao u višegradski dom zdravlja, Gušo je hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu u Goraždu, a potom na KCUS.

Hajrudin Gušo dodaje kako je Bahrudin, koji se inače u Drinsko vratio iz Austrije više puta pozivan na sastanke kod načelnika te da je uvijek zagovarao pomirenje i zajednički život.

“Sve što sam čuo o tome je da je urađeno iz nacionalnih razloga. Vjerujem da će policija raditi svoj posao, ako ne budu oni, ima međunarodna policija. Mi se nismo uplašili, ja sam dva brata izgubio 92. godine, ali nas ima još braće, nećemo pustiti ovo. Nisu nas uplašili,” kaže Hajrudin.

Istraga koju vodi policija pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo trebala bi pokazati šta se zapravo dešavalo u noći incidenta koji je kvalifikovan kao krivično djelo “teške tjelesne povrede.” Zvanično policijski službenici su 31.01.2024. godine identifikovali i pronašli lice M. S. iz Višegrada nad kojim je u službenim prostorijama Policijske stanice Višegrad izvršena kriminalistička obrada i dalji rad je u toku informacije su iz PU Foča.

Međutim Mido Gušo, drugi brat Bahrudina Guše kaže nam kako se plaši da će se cijeli slučaj zataškati.

“Tužilaštvo je preuzelo slučaj, šta će se desiti ja ne znam, bio sam kod načelnika općine, zvali su me reda radi vjerovatno, pokušava se predstaviti priča da je on pao niz stepenice, međutim ako policija ovo pokuša zataškati i ako pokuša igrati igru mi nećemo ovo dozvoliti,” kaže Mido Gušo.

Zanimljivo je da je početkom sedmice u Višegradu bilo veoma burno s obzirom na to da je noć prije zabilježen incident u kojem je nakon skupa na kojem je obilježena slava HE Višegrad došlo do incidenta u kojem su učestvovali zamjenik načelnika općine, njegov brat i još jedan odbornik SO Višegrad koji su se sukobili sa policijom, dok se događaj u kojem je pretučen Bahrudin Gušo odvijao tokom skupa privrednika na kojem je bio i državni ministar Staša Košarac.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button