Sport

Ronaldo progovorio o optužbama za utaju poreza: Izgledam li zabrinuto?!

Nakon utakmice Real Madrida i Borussije Dortmund (2:2) u Ligi prvaka, Cristiano Ronaldo prvi je put javno progovorio o navodnoj poreznoj utaji, odnosno aferi koju je pokrenuo Football Leaks.

Ronaldo je dugačkim koracima jurio kroz „miks zonu“, no portugalski novinari ipak su ga uspjeli privoljeti da izusti nešto o navedenim optužbama o kojima bruje svi svjetski mediji.

Možda će Vas zanimati i:

Nije stao, ali se nakratko okrenuo i uzvratio protupitanjem: “Izgledam li zabrinuto? Ko nema šta kriti, nema se čega ni bojati”, kazao je s kiselim osmjehom na licu i odjurio dalje.

Prema navodima Football Leaksa koje je objavio španski politički dnevnik El Mundo, Ronaldo je pod istragom španskih poreznih vlasti zbog utaje poreza. Portugalac je navodno prebacio oko 150 miliona eura putem partnerskih kompanija na Britanske Djevičanske otoke, da bi izbjegao plaćanje poreza u Španiji od zarade na marketinška prava.

Španske porezne vlasti navodno istražuju Ronaldove poslovne aktivnosti od 2011. do 2013. godini. Prema navodima Football Leaksa, za slične aktivnosti sumnjiči se Ronaldov moćni menadžer i sunarodnjak Jorge Mendes te još neki igrači Reala.

El Mundo je objavio kako španske porezne vlasti istražuju i hrvatskog reprezentativca Luku Modrića, zbog navodne utaje poreze preko kompanije koju je osnovao u Luksemburgu.

Za sada se sve optužbe temelje na spekulacijama i nema službenih informacija koje to potvrđuju, ali ni demantiraju.

Izvor: dnevnik.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button