BiH

DURAKOVIĆ: Hypo ili Adiko banka pokrada i dalje krade građane BIH tjerajući ih i na samoubistvaPredsjednik Udruženja korisnika kredita” Švicarac” Kemal Duraković pred sjednicu Doma naroda PF BIH poslao je saopštenje u kojem se osvrnuo na problem sa kojim se bore.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Na zadnjoj, 14-oj sjednici Doma naroda PF BIH održanoj prije 5 mjeseci završena je rasprava o donošenju Zakona o konverziji CHF kredita u KM po kursu na dan podizanja kredita(bez glasanja). Zbog prekida iste sjednice nije ni došlo do izglašavanja zakona. Od zadnje sjednice izdešavale su se mnoge poznate stvari (pismo MMF i druge), te je konačno za četvrtak 08.12. ponovo zakazan nastavak prekinute sjednice od prije 5 mjeseci. Nadamo se i vjerujemo da će se konačno takav zakon i donijeti 08.12 i nikako ne želimo da vjerujemo u drugi ishod koji bi bio fatalan za hiljade porodica u BIH. Bila Hypo ili Adiko bank njihova poslovnost u BIH je ista. Vuk dlaku mijenja, ali ćud NIKADA.

Naše udruženje vodi i hiljade pojedinačnih sudskih postupaka veoma uspješno. Za ovih zadnjih 5 mjeseci dobili smo na STOTINE presuda u našu korist na općinskim sudovima i DESETINE I DESETINE PRAVOSNAŽNIH PRESUDA U BIH. Tim pravosnaznim presudama smo uspjeli do danas da vratimo iz trezora Hypo ili Adiko banke preko 15 miliona KM U KUĆNE BUDŽETE I NA TRŽIŠTE NOVCA U BIH.

Prije 5 dana donesena je i PRAVOSNAŽNA presuda, teška preko 10.000 KM na štetu Hypo-Adiko banke, plus zatezne kamate, dok za preostali dio po presudi ćemo se boriti na Vrhovnim sudovima, pa i u Strazburu ako bude potrebno. Obećavamo da ćemo vratiti svu milijardu KM koju je Hypo ili Adiko bank trebala da uzme građanima BIH PUTEM SMIŠLJENO-PAKLENOG PLANA. Uz sve, sudski troškovi se iskazuju u ukupnom zbiru od nekoliko miliona KM koje opet plaća Hypo ili Adiko banka kao i po ovoj PRAVOSNAŽNOJ presudi u prilogu. Obećavamo da će UKK Švicarac BIH nepovratno i bez kamate donijeti i vratiti više novca nego bilo koja institucija u BIH,(nešto više od milijardu KM).

Dana 09.12.(petak) u 11 sati ćemo ponovo sa neoborivim dokazima podnijeti novu krivičnu prijavu u tužilastvu BIH u Sarajevu protiv Hypo-Adiko banke i njenih BH jataka-saradnika u BIH koji im dozvoljavaju ovakav način rada. Ako je u desetine PRAVOSNAŽNIH presuda dokazano da je neko krao građane BIH onda treba krivično i da odgovara onaj ko je krao, kao i onaj ko mu je dozvolio.
Pitanje se osnovno nameće, a ono glasi: Da li bi građanin BIH krivično bio progonjen-gonjen i osuđen ukoliko bi eventualno ušao u Hypo-Adiko banku i istu opljačkao za 10.000 KM. Kako bi tog građanina nazvali: Lopov kriminalac ili dobročinitelj.
Osnovno pitanje je i tužilastvu BIH da odgovori na desetine pravosnaznih presuda u kojima je dokazano da je Hypo ili Adiko banka pokradala i dalje krade građane BIH tjerajući ih i na samoubitstva…razaranje brakova….gubitka stanova-nekretnina….uništavanje radnih mjesta….uništavanje djetinjstava djece korisnika kredita itd…itd.

 

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button