Zanimljivosti i zabava

3 stvari koje morate napraviti odmah nakon prekida

Kad je u pitanju prebolijevanje prekida, imate dvije opcije – možete se baciti u ponor samosažalijevanja i biti u depresiji godinu dana, a možete i odmah krenuti s aktivnom kampanjom protiv tuge. Ako vam se druga opcija više sviđa, sviđat će vam se i stvari koje je pametno napraviti čim prije.
Ustanovite što se točno dogodilo
Ne ono što MISLITE da se dogodilo ni ono što vaše prijateljice misle da se dogodilo – pokušajte objektivno popisati značajke trenutne situacije. Nakon prekida smo si skloni lagati da je to sve samo faza i da će se vrlo brzo stvari vratiti na staro, a upravo takve laži najčešće prolongiraju oporavak.
Razmislite što je najbolje za vas
Ako se potrudite objektivno sagledati stvari, vrlo je lako moguće da ćete shvatiti da ta veza baš i nije bila ono što vam treba. Vjerojatno ćete imati osjećaj nostalgije i potrebu da se vratite u vezu, iako nije bila ono što vam treba, a upravo tu leži mogućnost da stvarno razmislite o tome što želite i što je stvarno dobro za vas.
Osvijestite vlastitu ulogu u cijeloj priči
Jedno je kriviti sebe za propast veze, a sasvim drugo uvjeravati se da u ovom prekidu vi ne snosite baš nikakvu odgovornost. Možda neće biti ugodno, ali kada osvijestite greške koje si možda napravila, lakše ćete krenuti dalje, a time si i dajete šansu da te iste greške ne ponovite u drugoj vezi.
Izvor: index.hr


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button