Lifestyle

Emir Mujić 23-godišnji mladić iz Brke hitno treba našu pomoć










Naizgled zdrav i jak momak dobio je gripu a onda je bezazlena gripa prerasla u veliku i opasnu bolest. Emir Mujić, 23-godišnji mladić iz Brke, teško je obolio. Njegova porodica moli sve ljude dobre volje da ispune Emiru jednu jedinu želju a to je da se prikupi novac kako bi on dobio novo srce.

apel

Do 23.12.2015. godine Emir Mujić bio je zdrav i jak momak, željan života, rada, uvijek nasmijan i spreman pomoći svima. Naizgled bezazlena gripa bila je podmukla i Emir je teško obolio. Od tada njegov i život njegove porodice se okrenuo naglavačke.

Njegovo liječene nastavljeno je u Tuzli gdje je bio 11 dana a njegova porodica mogla ga je samo gledati bez mogućnosti da mu pomognu. Doktori i porodica ulažu maksimum kako bi mu pomogli no Emir može jedino ozdraviti ukoliko se izvrši operacija srca.

“Emir je trenutno u lošem zdravstvenom stanju. On više ne može biti na lijekovima, njemu je potreban aparat a najviše transplatacija kako bi moj Emir živio normalno i zdravo. Doktor mi je rekao da mom sinu treba minimalno oko 100.000 eura, no potrebno je više jer ne znaju koliko će se Emir zadržati u bolnici i da li će biti donor srca. Pomoć ću tražiti od naroda i zamolila bih narod bivše Jugoslavije da pomogne mom sinu”, kazala je Halima Mujić, Emirova majka.

Doktori i nadležni iz Brčkog su kazali da će pomoći. Porodica Mujić moli sve ljude da izađu u susret i da pomognu onoliko koliko mogu. Kontaktirali su i Fond zdravstvenog osiguranja no za sada konkretnog odgovora nema, osim nade koju su ulili porodici. Valja napomenuti da je novac prijeko potreban i da je za Emira svaki dan lutrija.

“Što prije je novac potreban jer Emir ne može disati normalno bez aparata”, kazala je Halima Mujić, Emirova majka.

“Teško, teško diše na aparatima je. Ima nadu, ima volju, veseo je, pun je života i nade. Činimo sve moguće da mu pomognemo. Pravit ćemo kutije koje ćemo postavljati na javna mjesta i molimo sve građane da nam pomognu. Molim sve ljude dobre volje da pomognu mom bratu da mu pomognu koliko god mogu da mu pruže nadu za život”, kazala je Emina Mujić, Emirova sestra.
Mještani Brke već su pokrenuli akcije a između ostalog u toku je priprema za koncert KUD-ova koji će imati za cilj prikupljanje novca za Emira.

Otvoreni su i brojevi žiro računa a svi ljudi dobro volje uplate mogu izvršiti na navedene brojeve i na taj način omogućiti jednom mladom momku da nastaviti živjeti nasmijan i veseo po čemu je i poznat u ovoj lokalnoj zajednici.



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button