TehnologijaZanimljivosti i zabava

Deset razloga zašto je Nokia 3310 najbolji mobitel svih vremena










VJEROJATNO ste već imali prilike pročitati, ali ako niste, krajem mjeseca HMD Global predstavit će modernu inačicu jednog od najpopularnijih mobitela u povijesti – legendarne Nokije 3310.

Cijena telefona koji će biti predstavljen krajem mjeseca na mobilnom sajmu u Barcelonu trebala bi iznositi 59 eura. Iako nema dostupnih informacija o uređaju, vjerojatno u pitanju neće biti pametni telefon već klasičan mobitel koji će se oslanjati na adute originala – telefoniranje, slanje poruka i bateriju koja traje danima.

Možda će Vas zanimati i:

Nokia 3310 službeno se prestala proizvoditi 2005., ali interes očito postoji pa je kompanija odlučila eksploatirati nostalgiju, ali i želju nekih da se vrate “starim vrijednostima” ili kao rezervu na izletima, festivalima ili drugim mjestima koja nisu posebno dobro okruženje za naše skupe uređaje.

U svakom slučaju, 3310 se vraća, a ovo su razlozi zašto je to bio jedan od najboljih uređaja svih vremena.

1. Neuništiva je

Kad spomenete 3310 prva stvar koja vam pada na pamet je “neuništiv je”. I ne radi se o pretjerivanju. Nokia bi vam ispadala iz džepa, udarala u beton, padala na ekran, mogli ste na nju stati i često se raspadala u komade, ali kada biste je sklopili, sve je opet funkcioniralo kao prvog dana. Garancija nije imala smisla jer se nije kvario. Osim ako vam nije dojadila, nije postojao jedan jedini razlog da nakon 3310 kupujete novi mobitel.

2. Zmija

Uz sve ove izvanredne i genijalne video igre koje u ovom trenutku imate na svojim (pre)skupim uređajima, ni jedan od njih ne može ni primirisati statusu legendarne “Zmije”. Da, “Snake II” je vječni klasik, igra koja je toliko dobra da se povratak Nokije u 2017. reklamira prastarom igrom u kojoj zmija jede voće.

3. Baterija je trajala beskonačno

Ako danas zaboravite punjač, osjećate se kao da ste izašli iz kuće i ostavili uključenu peglu. Hvata vas panika jer znate da će vaš pametni telefon u narednih sat vremena vjerojatno pasti sa 100 na 40%. Novi uređaji jednostavno žderu bateriju. To nije bio slučaj s 3310 koji ste napunili u ponedjeljak i u petak shvatili da je sutra subota i da biste ga preko vikenda mogli napuniti. Možda.

4. Najbolje (i najgore) maske na svijetu

Ako vam je vaša dosadna siva Nokia dosadila, imali ste bezbroj opcija. Od odličnih i službenih maski koje izgledaju odlično, do onih jeftinih zbog kojih je izgledao kao najgori cirkus na svijetu. Neki su ga čak znali ukrasiti i naljepnicama i privjescima koji su također bili neizbježni.

5. Niste ni znali da vam je u džepu

Uređaji su bili veliki, pa mali, pa jako mali, a u 2017. opet su gigantski. Neki od njih čak ni ne stanu u džep nego ih uokolo nosite poput knjige. Te probleme niste imali s Nokijom koja je savršeno stala u vaš džep i osim ako nije počela manijakalno vibrirati, vjerojatno niste ni znali da imate mobitel.

6. Jači je i od sunca

Nokia 3310 je imala odličan ekran i vjerojatno nikada niste imali problem s čitanjem poruka tijekom sunčanog dana. Niste ga morali zaklanjati rukama jer sve je bilo jasno i čitko na tom zelenom ekranu s crnim slovima. Istina, nisu vam mogli poslati fotografiju ni video, ali bili ste sretni.

7. Jedan od najjeftinijih ikad

Iako se isprva cijenom nije pretjerano razlikovao cijenom od ostalih mobitela, ali samo dvije godine kasnije postao je izuzetno pristupačan pa je sa smiješnim cijenama bio veliki hit u zemljama u razvoju, ali i kod onih koji su htjeli pouzdan telefon za koji nisu morali iskeširati vrtoglave cifre. Štoviše, kupili biste ga ako vam je telefon ostao kod kuće, a morali ste nekog brzo nazvati.

8. Mogli ste skladati vlastite melodije

Iako to možda i nije bila zanimacija svakog korisnika, Nokia 3310 pružala vam je mogućnost da skladate vlastite melodije. Danas to možda zvuči smiješno, ali ovisno o vašoj vještini, neki od najvećih hitova na svijetu mogli su se za samo desetak minuta pojaviti kao vaša nova melodija zvona.

9. Svi su ga imali

Otkad se pojavio (1. rujna 2000.), Nokia je prodala preko 126 milijuna ovih uređaja što znači da su ga imali gotovo svi vaši prijatelji. Da, super se prodavao i bio apsolutni hit, ali to je značilo i da nije bilo zavisti. U današnje vrijeme mnogi smatraju da je jadno ako netko izvadi iPhone sedmicu, a vi još uvijek prtljate po četvorci. Svi su imali 3310 i nitko nije zavidio nikome.

10. Još uvijek je popularan

Vjerovali ili ne, i danas postoji potražnja za ovim uređajima, a mnogi i dalje tragaju za 3310 na Amazonu i eBayu. Na kraju krajeva, Nokia 3310 vraća se u velikom stilu i internet je prepun oduševljenih obožavatelja koji se raduju povratku. Hoće li ga kupovati ili samo lajkati vijest zbog nostalgije, pokazat će vrijeme.

Izvor: index.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button