Tuzla

GiPS TUZLA: I po ekstremno niskim temperaturama saobraćamo na zadovoljavajućem nivou













Bosnu i Hercegovinu prethodnih dana pogodilo je razdoblje iznimne zimske hladnoće koja je bila praćena mjestimičnim snijegom.  Svjedoci smo da mnogobrojnim vozačima ovih dana ispravnost vozila zadaje glavobolje. Jedan od najčešćih problema jeste onaj sa akumulatorima koji se isprazne na velikim minusima.
Međutim, to nije slučaj i sa vozilima GiPS-a Tuzla čiji radnici na posao dolaze i satima ranije, kako bi pripremili vozila i učinili korisnicima njihovih usluga što kvalitetnijom.
Tim povodom, razgovarali smo sa Eminom Sarajlić glasnogovornicom GIPS-a Tuzla.
“Vozila GiPS-a Tuzla saobraćala su na zadovoljavajućem nivou. Problem sa kojim smo se susreli bio je na linijama broj 7 za Obodnicu i liniju broj 8 za Plane. Naime, zbog neočišćenog i neprohodnog puta, naši autobusi nisu mogli saobraćati do krajnjeg odredišta. Na ostalim linijama, vozila su uz povećan oprez saobraćala do krajnjih odredišta. Kantonalne linije linije na kojima saobraćamo, voze se bez zadržavanja i svi autobusi su na svojim odredištima bili na vrijeme.” 

Pored toga, još jedna pozitivna vijest vrijedna pomena dolazi iz kompanije Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla koja je prva bh. kompanija koja s ponosom može kazati da posjeduje autobuse koji ne zagađuju okolinu i za pogon motora koriste komprimirani prirodni plin.

Riječ je o motorima kojima je pogonsko gorivo prirodni komprimirani plin, odnosno, rade na CNG pogon, a sve u cilju smanjenja emisije štetnih gasova koji dodatno doprinose zagađenju zraka u Tuzli i okolnim gradovima, koje je svakako pojačano u zimskim danima.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button