BiH

Lijevi blok se nije raspao, spriječit ćemo da SDA imenuje gradonačelnika Sarajeva


Povodom medijskih članaka u kojima se tvrdi kako je prilikom konstituiranja Gradskog vijeća Zenice došlo do raspada bloka stranaka građanske i lijeve orijentacije, zajedničkim saopštenjem reagovali su Socijaldemokratska partija, Demokratska fronta i Naša stranka.

Bez obzira što je prilikom izbora rukovodstva Gradskog vijeća u Zenici došlo do određenih nesporazuma nema nikakve dileme da će vijećnici iz ove tri stranke u narednom periodu djelovati zajednički i u jednom bloku u Gradskom vijeću Zenice. Bilo koja vrsta koaliranja sa SDA ne dolazi u obzir, naglašavaju u zajedničkom saopćenju.

Možda će Vas zanimati i:

“Tvrdnje kako je došlo do raspada ‘građanskog i lijevog bloka’ je još jedna u nizu podvala koja dolazi iz redova stranaka i pojedinaca koji se pribojavaju pregovora i saradnje SDP-a, DF-a i Naše stranke. Ovo nije prvi put da su se ovakve priče pojavile od završetka izbora i neće biti ni posljednji put, imajući u vidu da se naši razgovori nastavljaju, a tenzije unutar desnice rastu”, navodi se u saopćenju.

U međuvremenu, saradnja SDP-a, DF-a i Naše stranke je već dovela do izbacivanja SDA iz vlasti u nekoliko općina, i taj trend će se nastaviti u narednom periodu, a očekuje se da će građanske stranke imati većinu i u Gradskom vijeću Sarajeva čime će se spriječiti da SDA imenuje Gradonačelnika Sarajeva.

Izvor: depoKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button