Crna hronika

Raspisana međunarodna potjernica za Lejlom Fazlagić

Kantonalni sud u Sarajevo potvrdio je zahtjev Tužilaštva KS za raspisivanje međunarodne potjernice i određivanje mjera pritvora za Lejlu Fazlagić, saznaje N1.

Lejla Fazlagić je bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu. BIRN piše da je Fazlagić podnijela ostavku na poziciju dodatnog sudije Općinskog suda u Sarajevu 27. maja ove godine. Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH je na sjednici održanoj 8. jula konstatovalo da joj mandat prestaje sa 30. julom 2016.

Možda će Vas zanimati i:

Protiv Fazlagić je pokrenut disciplinski postupak zbog korištenja dužnosti sudije kako bi se pribavile neopravdane koristi, donošenje odluka kojima se krši zakon, kašnjenje u izradi odluka, te namjerno davanje lažne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto. Prema nezvaničnim informacijama Fazlagić, već duže vrijeme boravi u hrvatskom gradu Rijeci.

Lejla Fazlagić je zajedno s ostalim uhapšenim osobama u akciji ‘Pravda’ osumnjičena kao dio grupe koja se tereti za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

Potjernica je raspisana na lokalnom i međunarodnom nivou.

Donesena je odluka da se raspiše tzv. potjernica i međunarodna potjernica“, rečeno je za N1 u Kantonalnom sudu.

Zahtjev za raspisivanje potjernice bio je upućen i za Mirsada Delimustafića i Zorana Lončara, ali su se oni predali Federalnoj upravi policije.

Podsjećamo, do sada je u međunarodnoj akciji ‘Pravda’ slobode lišeno 18 osoba, a za njih pet je određen jednomjesečni pritvor, a za ostale mjere zabrane. Akcija se sprovodi u saradnji FUP-a, MUP-a RS, MUP-a KS, OSA-e i USKOK-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button