SvijetZanimljivosti i zabava

Salt Bae se pohvalio donacijom od 1.3 miliona dolara, fanovi: “Nemoj to raditi”










Turski chef Nusret Gokce, poznatiji kao Salt Bae, na Instagramu je objavio snimku na kojoj obznanjuje kako je donirao 1.3 miliona dolara Službi za zaštitu u slučaju katastrofa u Turskoj nakon što je tu zemlju prošle sedmice pogodio razoran potres.

“Pozivam cijeli svijet. Danas je dan kada osjećamo veliku tugu. Za Tursku ovo je vrijeme ujedinjenja. Doniramo 1.3 milijuna dolara AFAD-u. Naša srca su uz Tursku. Mi smo Turska”, rekao je Salt Bae u videu i još je u opisu snimke naglasio koliko su donirali Turskoj, inače njegovoj rodnoj državi.

Možda će Vas zanimati i:

Međutim, jedan dio njegovih pratitelja nije baš najbolje prihvatio ovu gestu, dok je dio prigovarao zbog njegovih izjava i čudio se njegovu glasu.

https://www.instagram.com/p/ColAzDyICgc/?hl=hr

“Čovječe daj nauči govoriti”, “Ovo je prvi put da čujem njegov glas, sad mogu umrijeti”, “Zašto priča tako”, “Daj govori normalno”, “Skini te naočale barem kada govoriš o ovako ozbiljnim stvarima”, “Ne moraš ovako javno govoriti da si donirao, to se radi anonimno.

Ne koristi donaciju za svoju promociju, ima toliko anonimaca koji doniraju i 20 puta više od tebe. Trebao si šutjeti i biti dostojanstven”, samo su neki od negativnih komentara.

Dobio je i pohvale nekih

No, dobio je Salt Bae i ponešto pozitivnih reakcija, neki su mu ostavljali srca i hvalili ga, a neki slali blagoslove i na koncu njegov je video skupio više od 320 hiljada lajkova.

Podsjetimo, velika hajka na Salt Baea krenula je nakon skandaloznog ponašanja nakon finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Salt Bae se osramotio na Svjetskom prvenstvu u Kataru kada je nakon finalne utakmice Argentine i Francuske nekako dospio na travnjak stadiona Lusail.

Nusret je dirao trofej svjetskog prvaka, što je zabranjeno svima osim svjetskim prvacima, vukao je za rukav i nagovarao igrače da se slikaju s njim i stavljao njihove medalje u usta.

Nakon cijelog tog cirkusa Salt Bae je na udaru kritike, a čak je dobio i zabranu dolaska na neke utakmice.



Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button