Lifestyle

Uskoro u Tuzli: Drugi bosansko-hercegovački festival vina i hrane

U organizaciji Udruženja BH Festival, 24. i 25. novembra 2016. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla realizovat će se 2. BOSANSKOHERCEGOVAČKI FESTIVAL VINA I HRANE.

FESTIVAL VINA I HRANE je jedini ovog tipa u BiH, te je konceptualno podijeljen u dva dijela: izložbeni i prateći program.

“Cilj organizacije ovakvog događaja je na jednom mjestu objediniti sve bosanskohercegovačke proizvođače vina i hrane. Ovim projektom želimo uticati na svijest konzumenata da kupovinom domaćih vina i hrane utiču na razvoj vinarske i prehrambene industrije u BiH kao i poboljšanje cjelokupne ekonomske situacije i otvaranja novih radnih mijesta u istoj”, kažu organizatori.

Programom izložbenog dijela FESTIVALA VINA I HRANE predviđeno je učešće proizvođača vina,
proizvođača opreme za posluživanje vina, proizvođača sira, suhomesnatih delicija, maslina, maslinovog ulja, prirodne i mineralne vode.

Iz predviđenih raznovrsnih pratećih sadržaja (prezentacijskih koktela, tematskih ručkova i večera, poslovnih susreta i slično) izdvojićemo najatraktivniji edukativn isaržaj VINSKU RADIONICU.

Poslije teoretskog dijela radionice kojim će biti obuhvaćeno predstavljanje tehnologija proizvodnje vina, pravila i osobenosti konzumiranja vina, slaganje vina i hrane, vino u poslovnom svijetu, u praktičnom dijelu radionice prezentirana znanja iz prvog dijela biće primjenjena sa uzorcima vina i ostalih proizvoda
predstavljenih na 2. BOSANSKOHERCEGOVAČKI FESTIVAL VINA I HRANE .Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button