SportZanimljivosti i zabava

Čime se danas bave Barthez, Canizares, Scholl, Mansiz….


Bivši golman Tim Wiese će debitovati u hrvačkom ringu u subotu, što je bilo povod za UEFA.com da istraži čime se to još bivši fudbaleri bave.

Bivši reprezentativac Velsa Vinnie Jones je postao hollywoodski glumac, dok je bivši fudbaler Bešiktaša Ilhan Mansiz, koji je poznat i po zlatnom golu s prvenstva 2002. godine, postao profesionalac u umjetničkom klizanju, piše sport1.ba.

Bivši golman Valencije i španske reprezentacije Santiago Canizares je sada vozač u reli utrkama, dok je bivši golman Francuske i Manchester Uniteda Fabian Barthez također počeo da se bavi automobilskim trkama, a do sada se takmičio u Le Mansu. Bivši fudbaler Bayerna Mehmet Scholl je osnovao svoju producentsku kuću, dok je recimo bivši fudbaler Celtica i Kobenhavna Harald Brattback postao pilot.

Zanimljiv je i put Mantasa Šerniusa, bivšeg litvanskog fudbalera, koji je odustao od ovog sporta već u 21. godini, kako bi postao trener ženske reprezentacije u košarci. Bivši golman St. Paulija Volker Ippig je počeo raditi kao obični radnik u hamburškoj luci, a zanimljiv je i put Rayja Wilsona, prvaka svijeta s Engleskom 1966. godine, koji je postao grobar.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button