Lifestyle

5 stvari koje ne smijete učiniti nakon seksa

Neke žene nakon spolnog odnosa osjećaju potrebu za čišćenjem svoje vagine sapunom, gelom za tuširanje ili intimnim gelom, no to doista nije potrebno

Neka pravila se ne smiju kršiti.

Možda će Vas zanimati i:
1. Zaboraviti piškiti
Kada penis susretne vaginu, bakterije mogu biti odgurnute u vaš mjehur, što može dovesti do infekcije istog. Upravo zato, stručnjaci savjetuju pražnjenje mjehura unutar jednog sata nakon spolnog odnosa.
2. Čišćenje sapunom ili gelom
Neke žene nakon spolnog odnosa osjećaju potrebu za čišćenjem svoje vagine sapunom, gelom za tuširanje ili intimnim gelom, no to doista nije potrebno. Ne samo da tako možete dobiti alergijsku reakciju, ako vaša koža nakon seksa reagira drugačije na oštre kemikalije u sredstvima za čišćenje, već tako možete dovesti i do vaginalne iritacije i suhoće. Vagina je organ koji se sam čisti te treba biti tretirana vrlo nježno pa ono što ne biste stavljali u usta, nemojte stavljati ni u ili oko svoje vagine. Ispiranje samo vodom bit će sasvim dovoljno za postizanje cilja.
3. Spavanje u sexy donjem rublju
Pamučno rublje je najbolji izbor, jer je prozračno, no sve ostalo je apsolutno ne. Nakon seksa, vaša koža ima tendenciju biti topla i vlažna, zbog znoja, sjemena i vaginalnog iscjetka. Sintetičko rublje djeluje kao zatvor za vlagu, čime riskirate razne gljivične infekcije, a vaša vagina želi slobodno disati.
4. Uskakanje u toplu kadu
Bio bi to savršen način opuštanja nakon dobrog seksa, zar ne?  No, izloženost vodi, smanjuje učinkovitost antimikrobne barijere vaše kože, što drugim riječima znači da si tako povećavate šanse za infekcije.
5. Korištenje vlažnih maramica
Ako ste osjetljivi na kemikalije, kao što su alkohol, glicerin i neka ulja, ovo je proizvod koji biste trebali izbjegavati u širokom luku nakon seksa, ako ne želite izazvati razne iritacije, poput crvenila, oteklina i svrbeža.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button