BiHCrna hronika

DODIK NIJE DOBIO NOVI POZIV ZA SASLUŠANJE: “Neću u Sarajevo ni u blindiranom autu!”
Milorad Dodik nije dobio novi poziv za saslušanje u Tužilaštvu BiH”, potvrdio je Goran Bubić, advokat predsjednika Republike Srpske.

Bubić je naveo da nema nikakvog poziva, o kojem su pisali pojedini mediji.

Dodik je u izjavi za ATV ponovio je da nema namjeru da ide na saslušanje u Sarajevo. Naveo je da ostaje pri svom stavu, te da nikakve spekulacije o tome ne želi da komentariše.
milorad-dodik1_1
Dodik je ponovio i da je poziv na saslušanje politički proces.

Iz Tužilaštva BiH navode da Milorad Dodik nije tražio blindirano vozilo, helikopter, a ni garanciju da neće biti uhapšen kao uvjet za davanje iskaza u prostorijama Tužilaštva BiH u vezi s sprovođenjem referenduma u RS-u.

Negirali su i da je dogovoreno da predsjednik RS-a helikopterom sleti u Istočno Sarajevo odakle bi trebao blindiranim vozilom biti prevezen u njihove prostorije, zbog straha da bi navodno Dodik mogao biti izložen snajperskoj vatri.

Iz Tužilaštva BiH nisu željeli komentariasti da li je Dodiku upućen novi poziv na saslušanje i kada bi eventualno trebao biti saslušan.

Podsjećamo, Miloradu Dodiku upućen je poziv krajem septembra za saslušanje u svojstvu osumnjičenog u predmetu u vezi s referendumom u tom entitetu.

Dodik je ponovo poručio da ne planira doći u Sarajevo i dati izjavu u prostorijama Tužilaštva BiH, ali će svakako saradnicima Tužilaštva BiH dati izjavu bilo gdje na području RS-a.

S.B./AgencijeMožda će Vas zanimati i:

Back to top button