BiH

Uz pomjeranje kazaljki: Mijenja se vrijeme jeftinije i skuplje struje!
Federalno ministarstvo za rad i socijalnu politiku obavještava javnost da je Zakonom o računanju vremena („Službene novine FBiH“, br 24/97 i 50/03) propisano da se ljetno računanje vremena završava posljednje nedjelje u oktobru.

Naime, pomjeranjem za 60 minuta unazad vrijeme u 3 sata, 00 minuta i 00 sekundi računat će se kao 2 sata, 00 minuta i 00 sekundi.

Prelaskom na zimsko računanje vremena, od nedjelje 30. oktobra doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova, odnosno, mijenja se vrijeme važenja tzv. jeftinije i skuplje struje za kupce električne energije koje snabdijeva Javno poduzeće Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima i subotom od 13 do 16 i od 22 do 7 sati, a nedjeljom cijeli dan.

Za sve ostale kupce JP Elektroprivreda BiH, prema manjoj tarifi obračunavat će se električna energija utrošena od ponedjeljka do petka u periodu od 22 do sedam sati. Za ovu kategoriju potrošnje manja tarifa se primjenjuje subotom i nedjeljom cijeli dan, saopćeno je iz Elektroprivrede BiH.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button