Sport

Nacionalni ključ vodi glavnu riječ: Nestorović ostaje selektor mlade reprezentacije BiH

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić, potvrdio je da će Darko Nestorović i u budućnosti biti selektor mlade reprezentacije BiH. Razlog njegovog ostanka na mjestu selektora je jednostavan, a zove se nacionalni ključ.

Javnost u BiH ogorčena je na rezultate mlade reprezentacije pod vodstvom Nestorovića, a oni u prethodnim kvalifikacijama nisu uspjeli zabilježiti niti jednu pobjedu, iako je igrački kadar dosta širok i kvalitetan.

Možda će Vas zanimati i:

Prvi čovjek Nogometnog saveza u intervjuu za “Avaz” istakao je kako će povjerenje i dalje biti ukazano Nestoroviću, te se dotakao i nacionalnog ključa:

“Istina je da ne možemo biti zadovoljni rezultatima i da će selektoru Darku Nestoroviću, kojem je svakako istekao mandat, ponovo biti ukazano povjerenje. Kada je riječ o nacionalnom ključu, nažalost, živimo u državi u kakvoj živimo i prisiljeni smo poštovati određena pravila. Nisam sretan zbog te činjenice, jer je to kamen spoticanja za brži napredak Saveza i fudbala uopće”, kazao je Begić.

Iako su mnogi očekivali kako je vrijeme selektora Nestorovića na kormilu mlade reprezentacije isteklo i da je došlo vrijeme za promjene u mladoj reprezentaciji, očigledno da od toga bar za sada neće biti ništa.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button