Arhiva

STATUS DANA: Nek’ vidi doktorica kako je čekati na termin 8 mjeseci!

Koliko puta vam se desilo da ste bolesni, trebate hitne pretrage da biste što prije riješili svoje zdravstvene probleme, a na kliničkom centru ili u domu zdravlja vas naruče tek za 6 mjeseci ili godinu? Vjerujemo da ste se bar jednom našli u takvoj situaciji, jer medicinsko osoblje ima strog raspored, ogromnu gužvu ili nedostatak reagenasa da bi vam uradili nalaze.

Malo je reći da su ovakve situacije frustrirajuće. Onda psujemo zdravstveni sistem, državu, pa i same sestre i doktore, jer “ne žele da rade svoj posao”. Bilo kako bilo, gledali mi ovakve situacije kao sistemske  ili ljudske propuste, nije jednostavno čekati mjesecima da bismo dobili dijagnozu ili olakšanje i saznanje da smo zdravi.

Nekada kažemo da doktori misle da su Bogom dati i da ovakve stvari rade zato što im se može. Tuzlanska čaršijska legenda, Zona krojač, odlučio je malo izmijeniti pozicije i pokazati jednoj doktorici kako se pacijenti osjećaju, kada ih naruče za pregled onda kada to, možda, više neće ni biti potrebno. Neđad Zonić je na svom Facebook profilu objasnio šta je uradio po tom pitanju:

Jutros sam zaprepastio jednu doktoricu. Donijela mi je zimski kaput na skraćivanje, a ja sam je naručio za dvadeseti juni 2017. u 10 sati i 25 minuta.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button