BiH

Terzić: Zašto Dodik želi u vlast na nivou BiH?“Ovo je vještačka kriza u kojoj se pokušava prekompnovati vlast na nivou BiH. To se može proizvesti iz krize u FBiH koja je također vještački napravljena. Čović odlučuje o svim potezima u BiH, to je jasno”, kazao je Almir Terzić, urednik agencije Anadolija

Politički analitičar smatra kako se od ranije moglo naslutiti da nešto nije uredu jer HDZ već duži period želi uvući SNSD u vlast na državnom nivou.

Čović je rekao da bi najviše volio vidjeti legitimne predstavnike u vlasti. Zašto Dodik želi u vlast na nivou BiH? Zato što su onda u opticaju razne pozicije koje su izgubljene kao što su direktor SIPA-e ili direktor RAK-a. Nisu tu samo ministarske pozicije. Mislim da će Bošnjačka strana nakon svega biti prisiljena da napravi neki ustupak i kaže “Pa dobro, neka Dodik uđe u vlast.“, smatra Terzić.

SDP i SBB protiv bilo kakvih podjela BiH, rečeno nakon sastanka Radončića i Nikšića.

Radončić je pokušao ojačati poziciju SBB unutar koalicije nakon lošijeg izbornog rezultata. Da je poželjan partner i jednom i drugom bloku, te da kaže da neće bez njega moći funkcionirati stvari bez njega.

Nastavlja se saga nakon izbora u Srebrenici.

Ljudima u Srebrenici je neko trebao reći da misli na njih, ali u Srebrenici, ne iz Sarajeva. Nepravilnosti tokom izbornog dana nisu prijavljene, tako da nije nužno poništenje izbora na izbornim mjestima u Srebrenici. To implicira da CIK neće poništiti izbore u Srebrenici. Moguće je jedino ponovo brojanje glasova.

Clinton vs. Trump, skupovi podrške u Sarajevu i Ist. Sarajevu.

Počeli smo se baviti glupostima u BiH. Pokušavamo sebe nametnuti kao nekoga ko će navijati za jednu ili drugu stranu. Toliko smo nebitni u svijetu da ne možemo odlučiti o daleko manjim stvarima, a bavimo se predsjedničkim izborima u Americi. Svoje snage trebamo usmjeriti za rješavanje političke krize i ljudskim problema”, kazao je Terzić.

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” jučer je ukazalo na loš položaj Srba u Sarajevu.

U Sarajevu će biti sve manje građana BiH, odnosno Sarajlija. Za narednu godinu je projecirano da će 100.000 ljudi napustiti ovu zemlju. Odlaze mladi ljudi, odlaze osobe koje imaju posao. To je haotično. Zašto se vlade u BiH ne posvete tom pitanju, a ne na povremene priče kada osjetimo da su neki od naroda ugroženi“, izjavio je politički analitičar.

Uskoro video cijelog gostovanja Almira Terzića u jutarnjem programu N1 televizije.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button