Vijesti

SLUČAJ KOJI JE SRBIJU DIGAO NA NOGE: Otmičari male Maše osuđeni na 26 godina zatvora

Francuskim otmičarima male Maše Prenković danas je pred Specijalnim sudom u Beogradu izrečena prvostepena presuda kojom se proglašavaju krivima!

Sebastijan Branšu osuđen je na 10 godina njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu devet godina, i njena kćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel na sedam godina.

Možda će Vas zanimati i:

Sudsko vijeće Specijalnog suda proglasilo je krivim francuske državljane za to što su u martu prošle godine u naselju Braće Jerković oteli trogodišnju Mašu Prenković.

Sud je donio odluku da ih protjera iz Srbije u periodu od 10 godina, u koji se ne računa vrijeme provedeno u zatvoru, objavio je Kurir.

Oni se terete da su malu Mašu oteli iz ruku majke u beogradskom naselju Braće Jerković, u martu prošle godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u septembru je u završnim riječima zatražilo od suda da im izrekne kazne od po 10 godina zatvora, dok su njihovi branioci tražili oslobađajuće presude.

Tužilaštvo je u završnoj riječi tvrdilo da je tokom postupka dokazano da su oni djelovali organizovano i da su izvršili otmicu, dok je odbrana tvrdila da tužilaštvo ničim nije dokazalo svoje tvrdnje niti učešće majke i kćerke u tom delu.

Optuženi Sebastijan je u svojoj završnoj riječi ponovio da je imao dogovor sa Mašinom porodicom o “pozajmici” djeteta, radi dokazivanja određenih činjenica pred francuskim sudom u postupku za utvrđivanje očinstva koji je vodila njegova pastorka.

Drugooptužena, njegova žena, Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena kćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile su tokom suđenja da nisu znale ništa o otmici djeteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

 

 

 

 

Izvor: slobodna bosna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button