Sport

Odlazak “Posljednjeg Mohikanca”: Dragan Skakić završio karijeru u Premijer ligi BiH na neslavan način

Dragan Skakić, fudbalski sudija iz Gradiške, zvanično najbolji fudbalski arbitar Republike Srpske u izboru Fudbalskog saveza ovog entiteta i Žurnala, uspio je gotovo nemoguće.

Skakić je drugi put u toku sezone pao na polaganju fizičkih normi i po Pravilniku o sudijama i suđenju pada sa liste Premijer lige BiH i ustupa matičnom područnom savezu svoje mjesto. Način na koji je završio sudijsku karijeru na elitnoj sceni nije adekvatan čovjeku koji je kroz minulu deceniju i po postao svojevrsna sudijska legenda fudbala u BiH.

Odmah po saznanju da je Skakić “pao” počele su priče o “sarajevskoj kuhinji”, a jedino sigurno je da Skakić treba, u prvom redu, da krene od analize ličnog propusta zbog kojeg je došao u ovu poziciju.

Tako je Skakić završio svoju dugogodišnju karijeru zbog bizarnog razloga, i to na način kako je i arbitrirao na utakmicama. Zbog nedovoljno pređenih metara u određenom vremenskom roku, jednako kako je i sudio utakmice sa malim radijusom kretanja.

Dragan Skakić će ostati upisan u istoriju fudbala BiH za sva vremena, kao rekorder s učinkom koji će malo ko moći, u doglednoj budućnosti, da ponovi i nadmaši. “Posljednji Mohikanac”, čovjek koji je jedini sudio u svim dosadašnjim sezonama zajedničke lige na prostoru cijele BiH, tako odlazi u historiju.

Izvor: sport1.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button