Lifestyle

Jesen je kriva…

Dati Neiri da piše o jeseni i džemperima je kao dati fotografu savršen zalazak sunca – inspiracija je tu u vrtoglavim količinama. Pri samoj pomisli na sweater weather na um mi padaju nebrojene odjevne kombinacije, pucketanje lišća pod omiljenim čizmama i taj osjećaj sigurnosti kad se umotaš u omiljeni šal (ili kako bi ga stariji ljudi nazvali – dekicu).

2

Možda će Vas zanimati i:

Nepredvidiva i šarena kakva jeste, jesen nam daje bezbroj mognućnosti da se uklopimo u njene boje. Možda se od ujutro do navečer promijene tri godišnja doba, i možda nas vremenska prognoza svako jutro slaže, ali konačno imam izgovor da na sebi nosim milion slojeva. Doduše, kada izađem iz kuće u prohladno jutro te stvari nosim na sebi, ali kada se vraćam kući onda ih nosim u ruci. Ali vrijedi bar malo, morate priznati.

3

Iako džempere zimi nosimo više iz prijeke potrebe, sa prvim danima oktobra se u meni probudi neka potreba da se umotam u mekana i topla pletiva. Gotovo uvijek su preveliki, toliko da ih često nosim i kao haljinu sa čizmama preko koljena, ili pak sa nekom bomber ili kožnom jaknom. Ipak, omiljena kombinacija je mantil bez rukava sa džemperom, što outfitu doda jednu novu dimenziju.  Grijat će vas ujutro, ali ipak vam neće biti previše vruće u toplim popodnevima.

Dodajte tome šešir i kožne hlače i vaš outfit će da vrišti “jeseeeen”.

6Iako je Balaševiću jesen kriva za mnoge nevolje, meni je kriva za nove teksture, boje, materijale i krojeve, koje svakodnevno oblačenje čine sto puta zanimljivijim!

1

Džemper – C&A

Hlače – NewYorker

Čizme – Zara

Mantil – Zaful 

Torba – Mango

Šešir – H&M

Piše: Neira Kamerić – Neira Delirium blogKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button