BiH

Svinjski vrat na bečki način u Parlamentu BiH za samo 3,5 KM

Nakon što su se navodno pojedini predstavnici iz reda srpskog naroda požalili na kuhinju u Parlamentu BiH, odnosno nepostojanje srpskih jela od svinjetine, danas se na meniju ove istitucije našao svinjski vrat na bečki način koji košta 3,5 KM.

Navodno su se pojedini službenici i parlamentarci u ovoj državnoj instituciji požalili da se u restoranu gdje se hrane nema dovoljno svinjećeg mesa i specijaliteta srpske kuhinje, dok se na istom jelovniku nalazi mnoštvo jela iz bosanske i turske kuhinje. Požalili su se također da već godinama u ovom restoranu uopće nema srpske salate.

Možda će Vas zanimati i:

Siniša Perković, zamjenik direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH, u čijoj se nadležnosti nalazi i restoran, kazao je da nije tačna informacija da nema svinjetine.

Izvor: N1

N1 je već pisao o povoljnim cijenama u ovom restoranu koje su znatno niže od onih na koje su prosječni građani Bosne i Hercegovine navikli.

Tako, recimo, jogurt u ovom restoranu možete kupiti za 0.80 KM dok je cijena bistre supe – 1 KM. Pire krompir također košta 1 KM, a omlet sa sirom – 2 KM.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button