TuzlaU fokusu

Omer Berbić: Ovo je brutalnost parlamentarne demokratije













Omer Berbić, Vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla ispred Naše stranke i član Progresivnog bloka, komentarisao je jučerašnju odluku kojom se ukinula sistemska pomoć djeci oboljeloj od  dijabetesa, a koja je trebala biti usmjerena udruženju “Novi horizonti.”

Umjesto sistemske pomoći djeci oboljeloj od dijabetesa, na Vijeću je odlučeno da se ovoj kategoriji pruži jednokratna pomoć u iznosu od 60.000 KM.

Omer Berbić je zbog takve odluke Vijeća, koja svakako ne zadovoljava potrebe oboljele djece, komentarisao i novodonesenu odluku:

“Djeca umjesto da dobiju sistemsko rješenje  dobila su jednokratnu pomoć što je apsolutno katastrofa, jer ne mogu se djeca prebaciti na jednokratnu pomoć i da im se više nikad ne pomogne. Mi smo imali amandman koji je prošao na budžetu. Međutim, iz razloga što je amandman došao od jednog od članova opozicije, taj amandman je faktički anuliran i sistemsko rješenje je postalo jednokratno rješenje.”

Omer Berbić u razgovoru nije krio ni negativnu iznenađenost donesenom odlukom:

“Ovo je nešto što niko od nas nije mogao zamišljati da će se desiti, jer smo pružili jedni drugima ruku i na kraju je amandman koji je prvi puta prije dva mjeseca prošao sa 16 ruku sada poništen. Ovo je brutalnost parlamentarne demokratije gdje većina vlada nad manjinom i lažu sve ljude što su za njih glasali.”



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button