Sport

Irfan Džindo podnio ostavku: Sudija nas je drsko oštetio protiv GOŠK-a

Nakon domaćeg poraza od GOŠK-a rezultatom 0:1, trener Radničkog iz Lukavca, Irfan Džindo podnio je ostavku.

Kako je naveo, razlog ostavke osim nešto lošijih rezultata Radničkog u posljednje vrijeme jesu i dešavanja na jučerašnjoj utakmici protiv Gabeljana.

“Ovo što nam se desilo u utakmici sa GOŠK-om više nije slučajnost. Očito je sudija došao da završi posao u korist gostiju. Ovakva drskost sudije nije zabilježena u Lukavcu svih ovih godina. Svi koji su bili na utakmici vidjeli su da je igrač GOŠK-a nakon starta u 57. minuti na Ćosiću, koji je krenuo prema protivničkom golu, trebao dobiti crveni karton, da bi se onda u narednom napadu desilo isključenje našeg igrača, bez ikakvog smisla. Reakcija svih sa tribina na odluku Sarajkića daje mi za pravo da tvrdim da smo drastično oštećeni”, izjavio je Džindo te dodao:

“Ja sam od dolaska na klupu Radničkog činio sve što je bilo u mojoj moći da pošteno i sportski završimo ovu polusezonu, ali zaista više ne ide. Žalosno je da nakon odličnog starta mlade ekipe, slobodan ću biti i reći da je ovo najmlađa na Balkanu u seniorskom takmičenju, nismo naišli na ikakvu reakciju u Lukavcu. Momci nemaju nikakvu podršku, niko ne stoji iza njih i u tom ambijentu, sami protiv svih definitivno nije moguće raditi. Dok naši lokalni moćnici ispijaju kafe po kafićima i pričaju priče u vezi Radničkog ne radeći ništa konkretno, mi sa druge strane imamo situaciju da protivnici koriste našu neorganizovanost u klubu i da se u dogovoru sa sudijama Radnički krade na našem terenu.”

Džindo je još najavio da će se u ponedjeljak pojaviti na treningu Radničkog, kako bi se pozdravio sa igračima.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button