Kultura

Klinci i klinceze, spremite se za nezaboravno magično putovanje sa Pepeljugom

Iz kuhinje Narodnog pozorišta Tuzla, uskoro nam dolazi nova predstava, a u pitanju je neka druga, nova Pepeljuga.

O čemu se tačno radi, za Kameleon je ispričao Midhat Mido Kušljugić, reditelj i scenarista predstave.

Možda će Vas zanimati i:

Predstava nosi naziv Pepeljuga, radnja je ista kao i u onoj o kojoj smo navikli da slušamo i čitamo u bajkama, međutim, neke smo vrhunce problema premjestili na neka druga mjesta.  Nama nije bila bitna ta ponoć i pretvaranje kočije u bundevu, fokus smo dali nekim drugim stvarima, suština je ista. Ono što je nama bitno jeste da se djeca stvarno zabave u tokom predstave koja traje sat vremena.”

Na predstavi se radilo proteklih dva mjeseca, naravno sa malim pauzama zbog termina u samom Pozorištu, jer se radi punom parom na više projekata.

Denis Hadžić, kompozitor muzike za predstavu Pepeljuga osvrnuo se na svoj dio ove bajke.

Prije nego što je cijela predstava postavljena, potrudio sam se da napravim muziku i bilo bi totalno nezahvalno da se ne zahvalim nekim ljudima na pomoći, to su svakako moji prijatelji  Sanel Bajrami i Senad Mulalić, prijateljica Jasmina Mujkanović koja je pjevala i svakako najveće hvala našoj prijateljici Željki  Kičić, koja je i jedna od glumica u predstavi.

U predstavi će biti deset muzičkih numera, žanrovski jako različitih. Sama predstava je multimedijalna koja se sastoji i od jednog filma koji prolazi kroz san, za kojeg se Kupljugić nada da će se jako dopasti najmlađoj publici. Pored pomenute muzike i filma, kroz čitavu predstavu će biti i puno plesa, za koje su zaslužne Željka Kičić i Jasmina Dedić.

Ovim putem naši gosti sve klince i klinceze pozivaju da 21. oktobra u 18 sati da budu dio neke nove bajke u našem i vašem Narodnom pozorištu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro