LifestyleZanimljivosti i zabava

Dječaku od šest godina ugino pas: Mališan svojom porukom ostavio svijet bez riječi !

Jedan veterinar ostao je u potpunom čudu kada je izvršavao eutanaziju jednom bolesnom psu, čiji je vlasnik bio šestogodišnji dječak.

Zbog nevjerojatne izjave koju je tada čuo, on je odlučio da podjeli priču sa cijelim svijetom, a rečenica dječaka koju je izgovorio kada je njegov mezimac ispustio dušu, rasplakala je svijet:

“Kao veterinar, bio sam pozvan da pregledam deset godina starog irskog vučjeg hrta, koji se zvao Belker. Njegovi vlasnici, Ron, njegova žena Lisa i njihov mali sin Šejn, bili su vrlo privrženi Belkeru, pa su se nadali čudu.

Pregledao sam Belkera i otkrio da umire od raka. Rekao sam porodici da ne možemo ništa da učinimo za njega i ponudio da se sprovede eutanazija u njihovoj kući, kako se pas više ne bi mučio.

Dok smo pripremali sve za postupak eutanazije, Ron i Lisa su mi rekli da misle da bi bilo dobro da i šestogodišnji Šejn posmatra postupak. Osjećali su da bi dječak mogao da nauči nešto iz tog iskustva.

Sljedećeg dana, kada je trebalo to da obavimo, osjetio sam poznati čvor u grlu kad se porodica okupila oko Belkera. Šejn je bio neobično miran, iako je znao da mazi psa posljednji put. Pitao sam se da li uopšte razumije šta se događa. U roku od nekoliko minuta, Belker je u miru otišao.

Činilo se da je dječak prihvatio Belkerov odlazak bez poteškoća ili zbunjenosti. Sjeli smo zajedno neko vrijeme nakon Belkerove smrti, naglas komentarišući tužnu činjenicu i retoričko pitanje, zašto su životi pasa kraći od ljudskih.

Šejn, koji nas je slušao u tišini, odjednom je rekao: “Ja znam zašto.”

Iznenađeni, svi smo se okrenuli prema njemu. Ono što je izašlo iz njegovih usta,ostavilo me je zapanjenim. Nikada nisam čuo utješnije objašnjenje! On je promjenio način na koji sam do tada živio samo jednom rečenicom:

“Ljudi se rađaju da bi naučili kako da žive dobar život, kao što je voljeti cijelo vrijeme bezuslovno i biti dobar, zar ne? Pa, psi već znaju kako se to radi, tako da oni ne moraju da ostanu toliko dugo”, u jednom dahu je rekao mali Šejn i ostavio nas sve bez teksta”, ispričao je veterinar.

Izvor : family.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button