Arhiva

STATUS DANA: Je l’ to, ne daj Bože, pao most pod cementom?!

Mnogo se prašine podiglo tokom par mjeseci prije Lokalnih izbora oko pješačkog mosta koji povezuje Gradski park i kompleks Panonskih jezera. Jedni kažu da je preskup, drugi da je poslužio kao tipičan primjerak gradonačelnikovog dodvoravanja građanima Tuzle pred Izbore, neki treći vele da je bespotreban, stručnjaci kažu da nije smio biti izgrađen zbog slijeganja terena, mladi kažu kako je cool potez…

Bilo kako bilo, mislio ko kako mislio, most je skoro završen. Ostalo je još da se srede neke finese i građani će moći šetati mostom od oko 600 hiljada maraka. Danas je ispitivana nosivost mosta i to na prilično neuobičajen način.

Tim povodom, na popularnom Facebook profilu Valter Tuzla Tuzlanski smo naišli na zanimljivu konstataciju i fotografije današnje građevinske procedure ispitivanja mosta.

Vidim saobraćaj zatvoren na sjevernoj saobraćajnici u gradu i mislim ne daj Bože pao most, krenem da vidim sta se događa.Vidim ispitivanje nosivosti, pod težinom od 35 tona naredanih vreća cementa“, napisao je Valter iznad ove četiri fotografije:

Za sve one koji ne znaju, most je izdržao 35 tona cementa. Bravo za most!

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button