Super vodič - Gdje izaćiTuzla

Bogat program na sceni BKC-a očekuje vas do kraja 2016.

Na sceni Bosanskog kulturnog centra Tuzla održano je čak 250 događaja od početka ove godine, koje je posjetilo preko 50 000 ljudi. 

Na današnoj press konferenciji, umjetnički rukovodilac BKC-a Mirela Ibrahimović Mehanović istakla je da su veoma ponosni na ove brojke, ali da se neće zaustaviti na tome, pa su i u narednom periodu, do kraja 2016.godine, pripremili pregršt zanimljivh kulturnih događaja.

Ono što nas očekuje u narednoj sedmici jesu promocija knjige “Moj osmijeh, moja osveta”, autorice Dževe Avdić, izložba grafika “Iluzivna stvarnost”, autorice Jelene Jovančov, kao i Otvaranje 5. Tuzla Film Festivala, koji će otvoriti film “Huston, we have a problem”.

Do kraja mjeseca oktobra u BKC-u nas očekuje i popularna “Đurologija”, koncert Gorana Karana, te predstava “Sjajni momci”. Novembar u BKC-u počinju dva sjajna umjetnika svojim koncertima, Damir Avdić Graha i Božo Vrećo. Ljubitelji pozorišta moći će u 11.mjesecu uživati u čak četiri predstave i to: “Dame biraju”, “Hipertenzija”, “Kod Tita u raju” i “Frozen”, predstavi za najmlađe. Iz tuzlanskog BKC-a se mogu pohvaliti i organizacijom četvrtog po redu koncerta “Legendi”, ali i koncerta grupe “Valentino” koja je obilježila 80-te godine na našim prostorima.

Detaljnije informacije o svim događajima moći ćete pronaći na Gdjeizaći.ba.

Ulaznice za sve događaje u organizaciji Bosanskog kulturnog centra Tuzla, možete kupiti u marketing služi BKC-a i u CD Shopu “Sejo i Vili”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button