Lifestyle

Projekat Nusmira Mekić “VENus” među tri najbolja nakon polufinala

Domaći mediji ovih dana bruje o zlatnom studentu Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, Nusmiru Mekiću, koji sa svojim projektom VENus učestvuje u takmičenju svjetskog ranga, koji organizuje “Venture Cup”.

Danas je počela zvanična završnica Svjetskog takmičenja ideja „University Startup World Cup“ u Copenhagenu.

Možda će Vas zanimati i:

Nusmir je u Danskoj. U polufinalu takmičenja, prezentovao je svoj projekat komisiji.

Smatram da sam imao uspješnu prezentaciju jer su me dvojica od sudija pitala da nastavimo saradnju kroz mentorstvo. Nažalost, nismo dobili rezultate od sudija, međutim prema njihovoj priči u grupi sam od 3 najbolje ekipe u svojoj kategoriji“, zadovoljan je Mekić.

Sutra je na programu glavni Award show, gdje će biti proglašeni pobjednici kategorija i od njih se bira glavni pobjednik takmičenja. Pobjednicima kategorija ide 5000 $, a glavni pobjednik dobija još 20 000$.

Pobjednika će proglasiti i dodjeliti nagrade  Njeno visočanostvo Danska princeza Mary.

Pored glavne i nagrada u kategorijama koje su dodjeljivane i prethodnih godina, ove godine se dodjeljuje Social Media Award za najpopularniji projekat, gdje trenutno vodim sa najviše osvojenih glasova“, govori Mekić za Kameleon.

Da bi ovom sjajnom momku pomogli da se zadrži na vodećoj poziciji i osvoji nagradu, a time i ostvari svoje snove i otvori mnoga vrata na profesionalnom polju, glasajte za njegov VENus –  projekat malih i jeftinih vjetroelektrana na OVOM LINKU.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button