BiH

PEDIJATRIJSKA KLINIKA TUŽILA NOVINARA: “Avdo Avdić iznosi gnusne laži i klevete”

Kako je saopćeno iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Pedijatrijska klinika podigla je tužbu protiv novinara Avde Avdića i portala Žurnal.info.

Kako se navodi, ovaj je novinar iznio niz neistinitih informacija, zbog čega je pokrenuta tužba.

Možda će Vas zanimati i:

– U cilju zaštite ugleda Pedijatrijske klinike KCUS, te sprječavanja širenja neistina koje unose nemir među građane, roditelje i buduće roditelje, uposlenici ove Klinike podnijeli su Zahtjev prema Menadžmentu KCUS da se protiv portala „Žurnal.info“ i autora Avde Avdića podnese tužba, radi iznošenja gnusnih laži i kleveta protiv Pedijatrijske klinike, navodi se u saopćenju.

-Iznošenjem laži i kleveta, autor Avdo Avdić, direktno je narušio ugled Pedijatrijske klinike, te se ovakvim postupcima dovodi do stvaranja straha i panike među pacijentima i građanima, što se uveliko odražava na redovan rad i mir, piše u saopćenju u kojem se također tvrdi da je Pedijatrijska klinika “jedna od najbolje uređenih klinika KCUS, gdje se strogo poštuje Zakon o pravima, obavezama i odgovornostima pacijenata, te je sva pažnja usmjerena na liječenje i dobrobit djece.”.

U nastavku saopćenja navodi se da ovoj Klinici “na organiziranosti i stručnosti u radu mogu pozavidjeti kolege iz regiona” te da o radu Klinike “dovoljno govore statistike i procenti izliječenosti najmlađih pacijenata, koji su liječeni i liječe se od najtežih oboljenja”.

-Ljekari i medicinsko osoblje Pedijatrijske klinike odlično sarađuju i sa udruženjima i aktivistima koji kroz svoj rad doprinose liječenju djece, te su vrata ove Klinike otvorena za svu djecu Bosne i Hercegovine, navodi se na kraju saopćenja.

Iznošenjem neistina o navodnom umiranju beba, Avdo Avdić, dezinformiše javnost, te vrši težak pritisak na ljekare, medicinske sestre i ostale uposlenike, navodi se u saopćenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button