BiH

Specijalna policija RS ušla u Srebrenicu i protivzakonito drži izborni materijalGlasnogovornica Centra javne bezbjednosti Bijeljina, Aleksandra Simojlović. potvrdila je da u zgradu Skupštine opštine u Srebrenici gdje se čuva izborni materijal nalazi Jedinica za podršku CJB Bijelina i policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, a sve u cilj održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

“Oni zapravo taj izborni materija osiguravaju od kad je stigao u Srebrenicu, dakle od kraja septembra i čuvat će se dok ne ode u Centralnu izbornu komisiju. Zahvaljujemo se policiji koja je tu da djeluje preventivno tako da ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira. Zahvaljujući policijskim službenicima  koji su 24 sata prisutni na terenu u Srebrenici nije zabilježen nijedan incident”, kazala je Simojlović.

Član Centralne izborne komisije (CIK) Suad Arnautović. obratio se jutros novinarima ispred zgrade CIK-a i rekao da da želi da obavijesti javnost da je specijalna policija RS ušla u Srebrenicu i da drži pod kontrolom izborni materijal i izborni proces u tom gradu.

On je ocijenio da je to protivno izbornom zakonu i da je trenutno u toku kolegij CIK-a te da on istupa kao pojedinac, a ne u ime CIK-a. Prema njegovim informacijama, specijalna policija drži i zgradu Skupštine općine Srebrenice i da sve to predstavlja pritisak na Općinsku izbornu komisiju (OIK).Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button