Sport

Dominacija Tuzlanki: Nogometašice Slobode postigle 12 golova u posljednje dvije utakmiceIako sa podmlađenom ekipom, nogometašice tuzlanske Slobode predvođene u vrhu napada sa izuzetnom Tamarom Vantić, igraju mnogo bolje nego je to bilo realno očekivati.

Prije 15 dana gostovale su u Mostaru kod istoimene ekipe, a rezultat je bio ubjedljiv, 1:9. Pogađale su ovom prilikom Adelisa Selimović, Melisa Memić i Tamara Vantić, no treba istaći da u ekipi Slobode nije bilo loše karike.

Nakon kratke pauze ponovo, Sloboda je imala gostovanje ovaj put u Čapljini, a rezultat je glasio 0:3. Prvi gol postigla je Adelisa Selimović nakon izuzetnog ubacivanja sa desne strane od kapitenke Melise Memić. Tamara Vantić je postigla drugi gol dala go za 0:2, a u 85 minutu u listu strijelaca upisala se i debitant u prvenstvu mlada i talentovana Matea Topalović,

Dobar rad sa ovom ekipom osjeti se na terenu i očekivati je da će i oni koji trebaju uvidjeti razultate to i učiniti i napokon dati ŽNK Sloboda Tuzla zasluženu podršku koju ove djevojke pravdaju izuzetnim igrama u najtežim uslovima i sa nekada realno i jačim protivnicima.

Narednu prvenstvenu utakmicu ŽNK Sloboda igra na svom terenu na Tušnju predstojećeg vikenda, a u goste dolazi uvijek neugodna ekipa Mladosti iz Novog Travnika.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button