Politika

EKSKLUZIVNO: Otkrivamo ko će biti gradonačelnik Tuzle??

Još 2 dana su ostala do Izbora i po svim istraživanjima i anketama, više od 50 % građana Tuzle još uvijek nije donijelo odluku kome će pokloniti svoje povjerenje. Tri kandidata su se u predizbornoj kampanji istakla među svim ostalim kandidatima. 

REDOSLIJED KOJI JE CIK UTVRDIO NA LISTIĆU IZGLEDA OVAKO:

Možda će Vas zanimati i:
  1. Zlatko Berbić- Nezavisni kandidat za gradonačelnika (Glasam za Tuzlu)
  2. Bahrudin Bato Hadžiefendić– zajednički kandidat SDA / SBB
  3. Jasmin Imamović – kandidat SDP-a i 15-godišnji gradonačelnika


Predstavimo ih:

Zlatko Berbić- nezavisni kandidat za gradonačelnika. Vlasnik Kameleon radija i neko ko cijeli život radi kao menadžer u realnom sektoru. Po drugi put nastupa kao nezavisni kandidat, jer se bori protiv stranačkog nepotizma i nestručnosti, kao i šefova koji šalju “mišljenja iz Sarajeva” koju drugi kandidati moraju da poštuju. Za razliku od 2012. ima Nezavinu listu “Glasam za Tuzlu”, koja ga podržava i daje mu sigurnost u Gradskom vijeću.

cover balta show

PROGRAM: Jedini je kandidat koji ima konkretne projekte poput izgradnje stadiona, Tvornice ideja za mlade, NVO i sportske klubove, stare čaršije itd. Njegov program je ambiciozan, ali vjeruje da je uz podršku građana i stručnih ljudi ostvariv.  http://berba.ba/program/

ŠANSE: Berbić je na prošlim izborima osvojio 7.000 glasova, što predstavlja bazu jednaku SDA-u. Ima podršku puno nezadovoljnih članova stranaka poput DF-a, Naše stranke i običnih građana koji nisu članovi stranke. Njegov domet nije određen članstvom u strankama, nego izlaskom na izbore.

 

Bahrudin Hadžiefendićministar zdravstva, kao kadar SBB-a, zajednički kandidat SDA i SBB pojavljuje se na Izborima kao kandidat za gradonačelnika Tuzle.

14370299_1281384928567802_7909663419715559156_n

PROGRAM: Uopšten, sa dozom konkretnijih projekata. www.batohadziefendic.ba

ŠANSE: Realno, ima dvije jake stranke iza sebe, međutim ima i ograničenje tih stranaka, koje će teško pobijediti u Tuzli. Glas za SDA i SBB nije glas za promjenu, nego glas za druge predstavnike slične politike. Broj glasača je cca 10.000-12.000, koliko ima stranačkih knjižica SDA i SBB u Tuzli.

 

Jasmin Imamovićkandidat SDP-a i gradonačelnik sa iskustvom od preko deceniju i po. Cijeli život na budžetu. Imao dobrih poteza u prvih 8 godina mandata, ali da je zdravo da neko obnaša istu funkciju 16 godina, ne bi sve države na svijetu ograničile mandate na 8 godina. Jedan čovjek mora napraviti promjenu da bi napredovao. Iza njega stoje brojni potezi koje građani nisu odobrili, nepotizam, zapošljavanje članova porodice u javna preduzeća u Tuzli, njegovi saradnici se ništa bolje ne ponašaju. Kriterij za posao nije profesionalnost, nego podobnost.

13963023_521473618026171_8830958230449776434_o

 PROGRAM: Nikad nije predstavio – nije dostupan na internetu. Uglavnom se priča “vrti” oko Panonskih jezera i vode. Obje stavke su naslijeđeni projekti iz 2001. godine.

 ŠANSE: Jasmin nikad nije bio nesigurniji da će pobijediti i tako “odbraniti” Tuzlu, što potvrđuje i činjenica da je njegova popularnost svake Izbore, rapidno opada. To je čovjek koji nema podršku unutar dijela svoje stranke, o drugim strankama i opcijama nema potrebe ni pričati. Neupućeni mu pripisuju veliku podršku, dok oni koji žele da znaju više shvate da je to samo 20% glasačkog tijela.  Broj glasača, pored 3.500-4.000 stranačkih poslušnika SDP-a i nekoliko hiljada preplašenih građana, može se popeti od 10.000-13.000, prema zdravoj logici.

 

OSTAJE OTVORENO PITANJE KO ĆE POBIJEDITI NA LOKALNIM IZBORIMA U TUZLI???

Jedno je sigurno.

GRADONAČELNIK TUZLE ĆE BITI ONAJ KANDIDAT/KINJA koji osvoji NAJVIŠE VAŠIH GLASOVA, a ne onaj koji vas je najviše preplašio, ne onaj koji ima više stranaka iza sebe ili najskuplju kampanju.

Pobjednik je onaj koga građani Tuzle izaberu.

Prije svega, izađite na glasanje. To je zaista bitno, koliko god vam plasirali informacije kako je nemoguće bilo šta promijeniti. Prava promjena počinje u vama i vašoj odluci da vaš glas vrijedi!

Glasajte onako kako osjećate da treba, a ne iz straha da će neko ostati na vlasti ili će doći neko gori. VAŠ GLAS NIKADA NIJE BAČEN. Glasajte prema programima. Pogledajte programe kandidata koji su ih prezentovali. Jedino te kandidate možete sutra pozvati na odgovornost. Glasajte za nove opcije koje nas nisu razočarale.

 Glasajte za ljude koji vas se ne boje. Glasajte za ljude koji se ne boje svojih protivnika!

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button