LifestyleSport

NEVJEROVATNO: Navijača lopta pogodila u glavu i to mu je spasilo život
Nikada navijač na tribini nije bio sretniji što mu se lopta šutirana s terena zabila u facu.

Upravo to dogodilo se Davidu Nielesenu, navijaču Brondbyja, kada je prije mjesec dana, tokom zagrijavanja za veliki danski derbi, Kamil Wilczek, napadač Brondbyja, umjesto u mrežu, loptu poslao na tribinu iza gola.

Možda će Vas zanimati i:

Udarac je bio neprecizan, ali snažan i nakon što je Nielsena pogodio u glavu, onesvijestio ga je. U pomoć su mu odmah pritekli navijači oko njega, a ubrzo je stigla i ekipa hitne pomoći.

Onesviješteni navijač odveden je u bolnicu, gdje je rutinskim pregledom glave utvrđeno da ima početni stadij tumora na mozgu, što naravno ne bi bilo utvrđeno da se nije zatekao na putu Wilczekovoj lopti.

Ubrzo je podvrgnut liječenju, a nakon početnog tretmana, ovu nevjerojatnu priču objavio je na Facebooku i ne čudi da je postala viralna, prvo u Danskoj, a zatim i daleko šire:

“Pozdrav svima. Zovem se David i navijač sam kojeg je pogodila lopta tijekom zagrijavanja za utakmicu Brondbyja i Copenhagena. Želim se zahvaliti medicinskom osoblju, zaštitarima i navijačima koji su se zatekli pored mene u tom trenutku, jer vaša brza reakcija spasila mi je život. Ne mogu opisati koliko sam vam zahvalan. Ispostavilo se da imam tumor na mozgu, koji ne bi bio otkriven da me Wilczek nije pogodio, pa sam zahvalan i njemu. Upravo se oporavljam od operacije. Vječno sam vam zahvalan svima.”
Izvor: index.hr


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button