Tuzlanski kanton

‘Francuska veza’: Kandidat SBB-a u Tuzli Nermin Karasuljić bio uhapšen zbog krijumčarenja ljudi

Na listi Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića za Gradsko vijeće Tuzla našao se i Nermin Karasuljić, još jedan kontroverzni kandidat koji je, baš kao i njegov stranački šef, bio uhapšen po nalogu Tužiteljstva BiH.

Karasuljić je, kao bivši pripadnik MUP-a Tuzlanskog kantona, uhapšen sredinom decembra 2005., zbog sumnje da se bavio krijumačarenjem ljudi, i u pritvoru je, prema odluci Suda BiH ostao sve do marta naredne godine, piše Slobodna Bosna.

Možda će Vas zanimati i:

Nakon što je pušten na slobodu, Nermin Karasuljić je, prema medijskim navodima, dobio otkaz u MUP-u, ali je policijsku karijeru zamijenio političkom, kao aktivni član SBB-a.Prema podacima iz Tužiteljstva BiH, Nermin Karasuljić je bio osumnjičen kao jedan od organizatora „francuske veze“, odnosno, ilegalnog prebacivanja uglavnom ljudi iz Podrinja u Francusku, koji bi potom zatražili politički azil.

Navodno je nesretnicima (spekuliralo se da je iz BiH „izmjestio“ stotinjak ljudi), usluge naplaćivao od 800 do 3.000 KM, o čemu su, svojedobno, detaljno pisali i novinari „Dnevnog avaza“.No, nakon što je Nermin Karasuljić postao kandidat SBB-a na lokalnim izborima, afera „francuska veza“ je začas zaboravljena, objavila je Slobodna Bosna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button