Svijet

Rusija blokira pornostranice: ‘Nađite sebi nekoga u stvarnom životu!’

Ruska Federalna agencija za nadzor komunikacija, informatičkih tehnologija i masovnih medija (Roskomnadzor) od utorka, na teritoriju cijele Ruske Federacije blokira pristup internetskim stranicama Pornhub i YouPorn. The Moscow Timesnavodi da je Pornhub prethodno već bio zabranjivan prošle godine nakon što je nadležni sud u gradu Krasnodaru presudio da je internetska stranica kršila zakone o zaštiti djece. Sud se tada bavio i nezakonitom proizvodnjom sadržaja i distribucijom te stranice, odnosno o kaznenim djelima kažnjivima s između dvije i šest godina zatvora.

No, nakon toga odluka je odbačena na višim instancama, da bi sada ipak bila provedena. Hoće li se ovaj put to održati, ostaje da vidimo. U legendu je, međutim, ušla prepirka između nekih od korisnika tih stranica i osoblja koje vodi službeni Twitter profil Roskomnadzora.

Ako blokirate Pornhub, možete li nam barem ponuditi neku alternativu?“, pitala je jedna građanka. A ovi su joj odgovorili: “Draga Ljolja, kao alternativa, možete otići upoznati nekoga u stvarnom životu.” I tu je počeo krkljanac.

“Ljolja” je pitala: “Zar niste mogli smisliti nešto originalno?“, a Roskomnadzor joj je odgovorio: “Zar je nemoguće dvaput ući u istu rijeku?

Nakon filozofskog odgovora nastao je kaos na društvenim mrežama, a u jednom trenutku oglasio se i sam Pornhub: “Ako vam poklonimo premium račun na Pornhub, biste li vi momci zauzvrat odbanirali našu stranicu?

Za sada nema službenih naznaka da je prijedlog urodio plodom.

Izvor: Express.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button