Sport

Azmir Husić: Uz Slobodu ću biti uvijek, pa makar na tribinama kao obični navijač

Nakon tri i pol godine provedene na čelu FK Sloboda, Azmir Husić je podnio ostavku. Njegov odlazak šokirao je sve navijače tuzlanskog kluba, a potresao je i bosanskohercegovačku sportsku javnost.

Husić je na čelo Slobode stigao početkom 2013. godine kada je tuzlanski klub igrao u Prvoj ligi FBiH i kada su svi od njega bili digli ruke. Pritisnuta velikim dugovanjima Sloboda je bila na ivici ambisa, no tada 32-godišnji Husić obećao je navijačima i članovima Skupštine da će Slobodu vratiti na mjesto koje joj pripada.

I nije Slagao, dvije godine kasnije Sloboda se borila za titulu i pehar u Kupu, no na veliku žalost navijača tuzlanskog kluba pehar nije osvojen. Međutim, izborena je Evropa, koju je Sloboda morala igrati u Zenici pošto Tušanj nije ispunjavao uslove za odigravanje evropskih utakmica.

U tim momentima se činilo da je Sloboda konačno stala na svoje noge, no stvari u samom klubu su izgledale mnogo drugačije. Raznorazna obećanja koja je Husić imao od, kako sam kaže, Općine Tuzla nisu ispunjena i zbog toga je odlučio dići sidro na veliku žalost navijača Slobode, ali i svih ljubitelja bosanskohercegovačkog fudbala koji su konačno dočekali da se Sloboda vrati u sami vrh Premijer lige.

“Par puta sam razmišljao o odlasku, a nakon završetka prošle sezone htio sam reći zbogom. Međutim, odlučio sam ostati jer sam se nadao da će dogovori sa gradskim čelnicima biti ispoštovani. Međutim, prevario sam se. Nisam se umorio od fudbala i Slobode, jednostavno stvari ne mogu funkcionirati na način kako su do sada funkcionirale”, za SportSport.ba je izjavio sada već bivši predsjednik Slobode koji je zatim otvoreno rekao zbog čega se odlučio na ostavku.

“Početkom godine smo sa gradom napravili dogovor prema kojem je Tuzla na sebe preuzela isplaćivanje reprograma i prema kojem je Slobodi obećano 600.000 KM na godišnjem nivou. Za ostale troškove brinuo bih se ja zajedno sa ljudima iz Upravnog odbora. Početkom godine nam je isplaćeno 150.000 KM, te je na ime reprograma grad uplatio oko 260.000 KM. To su dvije rate za šesti i sedmi mjesec, dok se za osmi još ništa nije uplatilo. Kada sam podsjetio čelnike grada na naš dogovor rečeno mi je da će se rebalansom proračuna iznaći dogovorena sredstva za Slobodu, a do tada da je sve nekako završavam. No, od toga na kraju nije bilo ništa, jednostavno sam prevaren i zbog toga sam odlučio podnijeti ostavku”, istakao je Husić.

Husić je u Slobodu uložio oko tri miliona KM koje od kluba neće tražiti nazad sve dok je klub Udruženje građana.

“To sam rekao već nekoliko puta. Sve dok je klub Udruženje građana neću tražiti ni marke, a ukoliko nekada dođe do preoblikovanja, odnosno klub postane dioničko društvo, pa dobije svog vlasnika normalno je da ću tražiti svoje novce. U ovih par dana sam sa svojim saradnicima pročešljao papire i u klub sam tačno uložio 2.970.000 KM. Postoje papiri koji potvrđuju moje navode, a predsjedniku Skupštine sam rekao da sa svojim ljudima prekontroliše sve papire kako bi se svi uvjerili u moje tvrdnje. Da ponovim, ne pada mi na pamet od kluba uzeti marku sve dok je Udruženje građana”, istakao je Husić.

“Pozdravit ću se sa igračima na današnjem treningu, zaželjeti im mnogo sreće, a u nedjelju ću Slobodu bodriti s tribina. Da li ću ostati u sportu ne znam, ali ću uz Slobodu biti uvijek, pa makar na tribinama kao obični navijač”, zaključio je Husić.

Izvor: sportsport.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button