Sport

VIDEO – Teletović: Sve dok me noge budu služile igrat ću za reprezentaciju

Mirza Teletović se obratio bh. javnosti nakon sinoćnjeg incidenta, a naglasio je kako ne razmišlja o odlasku iz reprezentacije.

“Čitav život sam proveo predstavljajući reprezentaciju BiH kao najjaču reprezentaciju svijeta. Igram za BiH 13 godina i nikada u životu nisam napravio neki eksces i predstavljao sam BiH na najbolji način u svijetu”, rekao je Teletović, a onda se osvrnuo i na iduću utakmicu protiv Švedske.

“Mnogi misle da ću se oprostiti i odustati od reprezentacije. Ali ja nikad neću odustati. Dok me god noge budu nosile ja ću igrati u reprezentaciji”, poručio je aktuelni kapiten naše reprezentacije.

“Ne želim da neko sada mora da bira stranu, Mirza ili Džanan i pojasnit ću šta se desilo. U 38. minuti gubimo osam razlike, imamo sedam-osam napada kojim možemo stići taj rezultat. U tom momentu prilazim Džananu i kažem mu ‘super majstore, samo se smiri’ i on u tom trenutku kao najmlađi igrač mi počinje vrijeđati i psovati mi. Samo sam ga odgurnuo od sebe. Žao mi je što sam tako odreagovao. Priznajem, kriv sam i izvinjavam se našim navijačima. Nikada nisam u životu bježao od odgovornosti. Ali, mora se krenuti od korijena problema”, objasnio je Teletović.

Kapiten je govorio i o radu Košarkaškog saveza BiH, a smatra da treneri nisu odradili posao na pravi način.

“Košarkaški savez BiH nije posložio reprezentaciju kako treba. Treneri nisu odradili posao kako treba. Za jednu ekipu da bi funcionisala potrebne su tri stvari, a to su rad, red i disciplina, koje nema. Hemija nemamo, ali ni hijerarhije. Ne igramo kako bi trebali igrati i nismo posložili reprezentaciju kako treba. Ja u Skenderiji moram da čekam 30 minuta da se konačno meni jedna akcija odigra. Meni je lakše dati 30 poena u NBA ligi nego 15 u reprezentaciji, a sve zbog postavke igre”, pojasnio je Teletović, a dodao je da nije odbio izmjenu protiv Rusije u Mejdanu.

“Nisam odbijao izmjenu. već me on pitao da li mogu još da igram jer je vidio da sam umoran, ali sam rekao da mogu ostati u igri”.

Press konferencija – Mirza Teletović

Posted by Sport.ba on 11. Septembar 2016

Izvor: sport.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button