Tuzla

FOTO: Predizborni asfalt po neriješenoj kanalizaciji, Ši Selo s rupama i kraterima u nove pobjede
Svjesni da se predizborna kampanja odvija u svakom obliku, stanovnici MZ Ši Selo uputili su nam nekoliko upozoravajućih fotografija.
Naime, svjesni da se izbori dobijaju užurbanim predizbornim građevinskim, komunalnim, infrastrukturalnim radovima u dijelovima Grada gdje “zaškripi” glasačka mašinerija, trenutna vlast u Tuzli je krenula u asfaltiranje, do sada zapostavljenih, a gradskih dijelova Tuzle, toliko užurbano da su zaboravili redoslijed izvođenja radova.

Uređenje i postavljanje novog sloja asfalta u Vukovarskoj ulici je toliko brzo, da su izvođači zaboravili prvenstveno srediti i uraditi kanalizacione otvore i odvode, pa tek onda postavljati asfalt, što stanovnicima Ši Sela stavlja upitnik iznad glava “A po novom asfaltu će teći stara kanalizacija?!”.

Negativniju sliku ovog tuzlanskog naselja, ponovo su nam poslali stanovnici ul. Debelo Brdo, kojima je ulica iskopana još prije dvije godine za potrebe uređenja i modernizacije vodovodne mreže Grada Tuzle, ali su radnici iz “Vodovoda” samo iskopali svoj dio, no niti jedna komunalna služba Grada više nije iste rupe, koje su vremenom postale krateri, vratila u prvobitno stanje, odnosno nisu zatrpane i betonirane.

Da li će se nadležni u svom predizbornom uređenju najmnogoljudnije Mjesne zajednice u Tuzli, sjetiti da prije asfaltiranja Vukovarske postave kanalizacione cijevi i da li će stanovnici Debelog Brda dobiti zakrpe na kraterima, ostaje da vidimo u narednih dvadesetak dana, do kada nam se započinju, zakrpljavaju i obećavaju kule i gradovi.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button