SvijetVijesti

Izrael tokom noći nastavio s napadima: Na meti su “terorističko gnijezdo” i kuće palestinskih vođa







Rat u Izraelu bio je aktivan tokom cijele prethodne noći prilikom čega je Izraelska vojska (IDF) pogodila brojne ciljeve koje su u službi Hamasa. Od početka rata je ubijeno 1.200 Izraelaca, a 830 Palestinaca, među kojima su i zvaničnici.

Prema izvještajima hebrejskih medija, pozivajući se na izraelsku vojsku, broj poginulih u napadu na Izrael nastavlja da raste i premašio je u srijedu ujutru 1.200 mrtvih Izraelaca. Blizu 3.000 ljudi je povrijeđeno u napadu, obilježenom masakrima civila na jugu Izraela.

Palestinci, s druge strane, kažu da je u izraelskim zračnim napadima ubijeno 830, a najmanje 4.250 je ranjeno.

Možda će Vas zanimati i:

Procjenjuje se da je sudbina mnogih od oko 150 ljudi, otetih i odvedenih u pojas Gaze, još uvijek nejasna.

IDF je tokom proteklog dana pogodila više od 200 ciljeva, koja se nalaze, kako su naveli, u “terorističkom gnijezdu” u gradu Gazi. U protekloj noći su zračni napadi nastavljeni s ciljem uništavanja lokacija koje je Hamas koristio za napade na Izrael.

U tri napada, vojska kaže da je do sada ukupno pogođeno oko 450 ciljeva. U napadima je učestvovalo desetine borbenih aviona.

Rečeno je i da je u izraelskim zračnim napadima na Gazu tokom noći pogođena kuća rođaka Mohammada Deifa, vojnog komandanta Hamasa, u naselju Qizan an Najjar u Khan Younisu. Pozivajući se na palestinske izvještaje, brojni hebrejski mediji navode da su izraelski avioni udarili u kuću Deifovog oca, ubivši brata teroriste, njegovog sina i bratovu unuku.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button