Sport

VIDEO Ibišević, Lulić i Zukanović o utakmici sa Estonijom: Ne smije nam se dogoditi Kipar!Fudbalska reprezentacija BiH u utorak, 6. septembra, utakmicom protiv Estonije u Zenici otvara novi kvalifikacijski ciklus.

Nakon prvog dijela priprema koje su odrađene u Sarajevu, Zmajevi su u svojoj bazi – kampu Nogometnog saveza BiH, gdje se mirno pripremaju za ovaj veoma važan susret.

“Zadovoljni smo prvim dijelom priprema i dobro je što smo stigli u Zenicu da se uozbiljimo pred ovu važnu utakmicu. Znamo svi kako je bilo na startu prošlih kvalifikacija, tako da je cilj jasan – želimo da pobjedimo na startu”, izjavio je Vedad Ibišević.

Sličnog je stava i naš veznjak Senad Lulić.

“Mislim da nam se ne treba ponoviti poraz od Kipra sa početka prošlih kvalifikacija. Svi kažu da je Estonija lagan protivnik, ali se ne slažem, danas svako zna igrati. Normalno je da ćemo se zalagati svi na terenu, dati maksimum, ako se to desi mislim da ćemo doći do pobjede.”

Ervin Zukanović dijeli mišljenje svojih reprezentativnih kolega, te se nada pobjedi na startu.

“Iz prošlih kvalifikacija smo izvukli neke pouke. Atmosfera je sada dobra, cilj da startujemo ozbiljno i nakon prve utakmice osvojimo prva tri boda.”

Utakmica se igra na stadionu Bilino Polje sa početkom u 20.45 sati.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button